♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Sunday, July 24, 2011

Breastfeeding Journey With Bunyamin Part 6 - Tandem Pumping

Tandem pumping bermaksud mengepam susu sebelah B sambil menyusukan baby di sebelah lagi. Sangat best dilakukan masa baby masih kecil terutamanya masa dalam pantang.

tandem pumping bersama si chubby BunyaminMama sangat suka tandem pumping bersama Bunyamin tika dalam pantang sebab :

1) Bunyamin tak heran pun dengan pam atas badannya.

2) Cepat let down sebab dapat rangsangan daripada hisapan Bunyamin pada B yang sebelah lagi.

3) B akan rasa kosong selepas selesai tandem pumping yang disusuli dengan double pumping 10 minit selepas itu.

Bagi ibu2 yang sedang mengandung atau di dalam pantang, cubalah bersama bayi kecil anda dan anda akan merasakan keseronokannya.. ;)


Yang Ini Pun Best1 comments:

Unknown said... [Reply to comment]

as salam akak,tandem pumping ha inilah yang ti cari apalah maksudnya menyusu sambil pump..thanks yer kak..ti baru lagi dalam blogger dan menulis bab penyusuan tapi tak tahu panggilan yang betul kalau guna ayat kampung pandailah.huhuhu..thnanks akak,jemputlah mai singgah kat blog ti..natrah4ever.blogspot.com

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal picture/
Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers


♥ Add Your Link Here ♥