♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, April 9, 2012

Breastfeeding Journey With Bunyamin Part 28 ~ Milk Booster Lagi

Agak lama juga Mama menyepikan diri. Sibuk dengan kerjaya dan keluarga. Dua2 sama penting untuk diseimbangkan maka blog terpaksa diketepikan dahulu. Ada sedikit masa, nak share sedikit penemuan baru Mama.

Sejak akhir2 ini Mama selalu skip makan supplement. Yelah, nak makan tu perlu ambil sedikit masa sebab banyak kan. hihi. Maka Mama hanya ambil ESP, PD dan jus kurma pegaga sahaja sebagai minuman pagi sebelum ke tempat kerja.

Baru2 ini Mama mencuba softgel habbatussauda keluaran Halagel. Alhamdulillah badan bertenaga sepanjang hari, susu pun mula bertambah setelah mengalami zaman kemerosotan kebelakangan ini lantaran kesibukan dan mengabaikan pengepaman secara konsisten.


Kalau ibu2 di luar sana nak cuba, bolehlah beli. Murah saja, RM30 je. Ada 60 biji. Sehari makan 2 biji. Kira ni stok untuk sebulan la. Rasanya lepas ni nak beli lagi kot, insya-Allah. Tapi kena tunggu Cik Abang free la nak ajak dia cari kedai Halagel. hihi.

Testimoni Mama :

Pas makan ni badan segar, walau terpaksa berjaga malam, tak letih lesu. Tapi kesan ni Mama perasan setelah 2 minggu pengambilannya. Sekarang ni Mama totally stop ambik Shaklee, bukan sebab tak berkesan atau tak elok, tapi sengaja stop sebab nak rasai kesan habbatussauda ni.

Hari pertama Mama ambil habbatussauda ni, Mama pam dapat la 6 zo berbanding 3 oz sebab susu merudum teruk aritu. Sebelah malam pula, Mama buat power pumping. Baru 7 minit mengepam dah boleh dapat 3 oz dengan mudahnya. Alhamdulillah syukur..

Selain menambah susu, boleh segarkan badan. Best tu. Harga pun tak mahal mana. Nak makan pun mudah. Tapi konsep asas penyusuan kena penuhi dulu iaitu kerap kosongkan B untuk bagi signal kat badan supaya hasilkan susu lebih lagi. Cubalah... ;)

Wallahualam..



Yang Ini Pun Best



1 comments:

eima said... [Reply to comment]

ingat nk wat power pumping la... my lil girl dah start refuses BF kembali .... puas pujuk2....kejap nk kejap tak mo ..alahai anak ku tu ...

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥