♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, August 11, 2010

Percutian Bertiga-Tigaan

Salam sejahtera...

arini baru Mama berkesempatan nak update percutian kami sekeluarga hujung minggu yang lalu
bukannya apa..
balik dari picnic kami sekeluarga diserang demam, sakit kepala, badan pun letih..
Mama terpaksa amik cuti
menjaga 2 orang yang sakit
iman demam + merengek2..
ayah pulak demam dan terbaring aje..

walaupun Mama pun tak berapa sihat
tapi dah jadi isteri dan mama ni
tak sihat pun kena la buat2 sihat
teringat pengorbanan tok mama membesarkan kami adik beradik
tentunya lebih besar pengorbanannya

al-kisahnya sabtu baru2 ni
kami sekeluarga pergi bercuti makan angin ke Teluk Senangin
dekat je dengan taiping
area pantai remis

sebenarnya pantai ni memang menjadi kegemaran keluarga Mama
dulu2 masa semua masih study kami kerap juga ke sini
tapi sejak dah ada yang berkeluarga..berkerjaya..
kami dah tak ke sana lagi

untuk pengetahuan semua
ini adalah percutian kami sekeluarga sahaja
kami 3 beranak aje ye..
ini juga adalah percutian pertama kami hanya bertiga
selalunya kami bercuti bersama keluarga mama atau keluarga ayah
tu yang teruja tu..

malam sebelum bertolak tuh pun
sebenarnya Mama dah rasa berat kepala
rasa nak letak atas bantal jer..
tapi disebabkan dah plan awal
Mama gagahkan diri buat nasik lemak
alamak..telan air liur la pulak pose2 ni citer sak nasik lemak..

nasib baik la iman sporting tidur awal
boleh la Mama packing pape yang patut untuk esok
Mama tanak packing esok pagi sebab takut kelam kabut
nanti tertinggal tu tertinggal nie..
dah siap berkemas baru Mama tido...

esoknya cadang nak gerak jam 8
tapi disebabkan terlewat bangun
kami bertolak sekitar jam 9 pagi..

sampai sana ayah dirikan khemah dulu..
Mama dan iman tengok aje
sambil sesekali gi ke gigi air
iman punya la takut
macam la baru kali pertama jumpa laut
iman... iman...


ni la khemah kami
segala macam mak nenek ada
al-kisahnya malam sebelum tuh kami gi makan kenny roger's roaster
pastu gi shopping sket2 kat giant
tu yang melambak2 barang makan
tu pon ayah soh goreng ayam lagik
sib bek last minute ayah cakap takyah..



ni iman masa mula2 sampai..
seronoknya dia tengok banyak benda boleh main
depan dia tuh pelampung dia la..
comeyy tak??..hehe..

mula2 Mama tukar pakaian iman dulu
sebab dah panas..
pastu Mama suap iman makan nasik lemak
punya la makan..
alhamdulillah iman jenis senang makan
pastu minum air lak
dia kalo minum mesti kena booom dulu
tak kisah la booom atas ape pon..


ni iman booom atas pelampung dia
sedap jerk minum sambil posing..


ni iman dengan ayah
ayah pon interframe gaks dengan pelampung nyer...
sedey tau.. Mama tak berkesempatan main pelampung nih..
teringin jerk..


MANDI time !!!
ni yang best nie..
iman main pelampung dengan ayah
mukanya ala2 ngantuk
sebab dah kenyang makan dan minum...


dengan ayah lagi..
iman wat muka cuak
sebab air laut terkena muka
sian iman...


everybody likes n loves iman..
kat mana2 pegi pon ramai admire dengan iman
kat laut pon jumpa kakak dan abang2 yang rajin melayan iman mandi
tapi iman wat muka toya jerk
mungkin sebab dia ngantuk..
dan mungkin jugak sebab dia tak faham lagi ke"best"an mandi laut...


tengok !!!
ayah ni sampai ati amik gambo Mama ngan iman jauh2..
Mama amik gambo ayah ngan iman cun jerk..
takpela..janji ada jugak kan..
Mama malas nak crop..
nak cepat kan..hehe..


haa... ni pon best..
wat istana pasir...
sebenarnya sebelum ni lagi Mama dah buat yang besar
tapi disebabkan iman ala2 ngantuk
Mama susukan dia dulu
pastu tengok2 istana besar tadi dah diruntuhkan ombak...

tapi dia tanak tido pon
mana nak tido.. iman nak main la Mama..hehe..
pastu Mama tukarkan baju mandi iman balik
main makan pasir lagi best kan...


ni la istana kedua Mama
kecik jerk.. malas wat besar2..
nanti iman lak runtuhkan..
dah la kecik.. tah pape lak tuh..
lantak la ye.. saja melayan iman aje..
x ngaku jugak tuh..hehe..


ni Mama ngan iman
yang kat laut tuh Ayah..
mana laa tak demam.. muka terbakar..
kebanyakan masa duk berendam dalam laut..
seronok main pelampung la tuh..
Mama jugak kempunan haih...


iman enjoy dalam khemah...
ingatkan nak tido..
last2 amik pam pelampung pastu main gigit2...
iman..iman..
kalo bawak buai dia mungkin iman tido..
takpela..takyah la tido..
enjoy jela picnic kita ni nak oii...


ni dalam kete nak balik dah
tengah tunggu Ayah masukkan barang dalam keter..
Ayah soh tidokan iman dalam kete
tapi si iman... selagi tayar x golek takdenya dia nak tido...


Mama interframe boleh?
hehe...
masa ni iman belum demam lagi..
sebaik2 sampai umah iman muntah
takdela pulak picca iman muntah kan
hehe..

kami sempat solat zohor dalam khemah
pas dah mandi air tawar dan tukar baju
sempat la bersantai2 makan nasik lemak lagi..
seronok la bercuti bertiga aje...

insya-Allah nanti pas raya nak plan bercuti bertiga lagi
ke mana belum tau..
ke Langkawi kah?
hahaha....

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥