♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, June 16, 2012

Meminjam Semangat

Pernah terjumpa blog seorang pramugari MAS yang fully breastfeed anaknya. Sangat kagum dengan semangat beliau. Baca kisah beliau secara ringkas di SINI. Jom tengok sikit ebm beliau untuk anakandanya. 

 

kredit to Aimal

Pagi tadi terbaca pulak post seorang teman di group breastfeeding, juga seorang pramugari. Isk, memang kagum dengan diorang ni. Bila rasa down je, Mama cari balik semangat dengan mengenang betapa susah mereka ni berjuang menyusukan anak mereka.


"bile bace psl mommy yg keje ngan MAS tu rase trgerak plak nk share..sy pn keje same tp different airline la..baby da nk msk 8bln dan alhamdulillah masih bf..mmg ssh keje cmni nk bf baby tp sy ttp akan usahakan..makin semangat sbb b4 sy kawin n dpt baby sy pnh tgk one chinese flight attendant yg rajin mengepam..kagum tgk dia sbb dia susukan baby smpi dkt umur 3thn..so mmg semangat nk bf sbb da tgk seorg kawan berjaya bf baby dia wlupn keje cmni..mmg memule ssh..penat,fatigue,stress..waktu yg very limited,pnh pump dlm toilet,dlm turbulence,susu yg diperah tumpah sbb kapal xstabil..mcm2 lg la..tu blm bab2 import-export susu melalui imegresen lg(sbb sy xbuat local flight lgsg)..pnh kene bersoal jwb ngan pihak quarantine australia sbb dorg ni sgtla fussy..siap tanye mn baby?kt mn pump?baby ade penyakit ke x?..skt hati jgnla cite sbb disoal siasat mcm penjenayah sbb susu badan je..tp nasib baik so far company ngan colleagues sgt2 supportive..siap concern tkt my ebm dirampas stiap kali msk negara org..n most of the time sy xperlu pump dlm toilet lg sbb kwn2 byk yg memahami so tlg coverkn bile sy pump so sy blh pump smbil we get ready utk service for passenger..bab susu merudum jgn citela..kdg disbbkn stress keje pn blh sbbkn merudum..tp sy ttp positive..selagi kuar wlupn sket akn ttp sy pump..mcm2 sy pnh cb utk tmbh susu xcept ubat farmasi jela..disebabkan waktu pump yg xmenentu(plg lame xpump around 7-8hrs sbb kapal delay) tp sy akan cb cover dgn pp even if sy juz dpt buat 5min pump/5min rest..alhamdulillah wlupn xpnh ade/berkesempatan ade pumping schedule susu ttp maintain..to me the main thing is being positive..even wlupn yg kuar juz 1oz sy ttp bersyukur sbb maknenye susu sy xkering lg..n to me klu sy rase ape yg sy trpaksa lalui utk susukan anak ni mencabar mesti ade org yg lalui bende lg mencbr dr sy..so klu org tu blh berjaya so can i,right?so kpd mommies yg ade convenient spt ofis or surau utk mengepam tu silalah bersyukur sbb anda mengepam di darat..hehe..n kpd hsewife or wahm yg dpt bersama ngan baby all the time i envy u :)..there's no limit in giving the best to ur LO.."

Tiba2 rasa semangat nak mengepam. hihi. Sekarang ni memang mood mencari semangat je sebab anak sudah setahun. Takut production merudum teruk dan risau sebarang kebarangkalian berlaku. Sediakan payung sebelum hujan lebih baik kan.. ;)

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥