♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, November 17, 2012

BerKENDURI Kita

Banyak benda nak cerita tapi rasa takde mood pula nak menaip. Ada beberapa sahabat dah bising sebab lama tak update blog. Aduhai ampun bukkk... huhu..

Malam ni ada AIM la plak. Bukan best sangat pun cuma sebab mc dia Adibah Noor kan tu yang rasa macam nak tengok. Dalam masa yang sama walaupun anak2 sudah tidur sebab kepenatan siang tadi gi kenduri jauh, tapi tetap rasa tak selesa nak update blog panjang2 sebab risaukan anak2. 

Risau la sebab anak2 baru baik demam so sentiasa nak kena jenguk nak kena tengok. O bercerita pasal kenduri siang tadi, sememangnya tidak dirancang. Bukanlah tak dirancang sangat sebab Mama je yang tak merancang sebab taktau ada kenduri arini. 

Yang dapat jemputan tu adalah Ayah, walaupun yang kawen itu adalah sahabat satu sekolah dulu2. Jauh plak tu kendurinya. Tapi sebab kawan baik Ayah kan, gi jugak la. Mama memang tak kisah punya bab jalan2 ni cuma risaukan anak2 je. Tengok, risau lagi.


ceria walau kurang sihat

Yela, abang tu boleh tahan la jugak sebab dah kebah betul2 dah. Si adik tu je masih dedar2 lagi badannya. Tapi alhamdulillah batuk dan selsema sudah kurang. Syukurlah ok2 je dua2.

Sampai rumah jam 6.00 petang. Dua2 sudah menguap2 walaupun dalam kereta dua2 tidur. Tapi takkanlah nak tidur dah kot. Mandi pun belum.



Mama pun mengantuk dan penat jugak masa sampai tu. Memang rasa nak tidur terus jela. Tapi gagahkan jugak la memandikan anak2 pastu goreng nasik campur telur, suap anak2. Tak makan banyak pun dorang. Mungkin masih kenyang makan nasik kenduri tadi. Memang banyak dorang makan nasik kenduri tadi.

Pastu Mama mandi dan solat. Usai solat terus tidurkan anak2. Senang je nak tidurkan sebab dua2 pun dah ngantuk sangat2. Dah start cuti ni rasa tenang sket diri. Walau kena key in data jugak tapi ok la sebab tak dibebani dengan kelas la ape la kan.



Oh, projek memenuhkan deep freezer belum berjalan sebab kan lelaki2 kesayangan dilanda demam kan. Pastu minggu depan nak sambung cuti2 mesia pulak lalu kita postpone la pas balik bercuti.. ;)


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥