♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Tuesday, November 24, 2009

Iman Botak

20 JUN 2009

Hari ke-16 usia Iman, rambut Iman dicukur. Niat asal Mama nak cukur rambut Iman masa Iman umur 7 hari. Dapat sunat 7 hari. Tapi apa kan daya, kita hanya merancang, Allah SWT saja yang menentukan. Masa Iman 7 hari Iman ditahan di wad. Mama pun di wad. Cuma dapat la sunat menamakan Iman pada hari ke-7. Mama dan Ayah simpan rahsia nama Iman.

Iman anak Mama yang sangat baik. Masa bercukur Iman senyap je, tidur. Mama tak lepaskan peluang ambik gambar Iman. Pagi sebelum bercukur Mama ambik gambar Iman puas-puas. Sebelum rambut trojan Iman dikorbankan. Selepas bercukur Iman dimandikan dan dipakaikan bedak sejuk. Rambut Iman dikeringkan dan ditimbang di kedai emas. Nilainya akan disedekahkan. Rambut Iman banyak jugak. Bila timbang ada la dalam RM92 nilainya.

Mama bergambar sebelum Iman bercukur

Iman dah pandai senyum?

Iman tertidur sepanjang sesi bercukur

Iman dah botak

Yang Ini Pun Best1 comments:

Anonymous said... [Reply to comment]

Salam ziarah.... Comey bb....nice blog... Byk ilmu utk ibu2 yg menyusukn anak... I hv a sugstion.. If u dn't mind,i think its better u remove the pic that showing ur hair...

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥