♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Friday, March 5, 2010

Dalam Usia Sembilan Bulan

iman dah 9 bulan
terasa cepatnya masa berlalu

dalam usia ini
iman dah boleh merangkak merata alam
bediri meniti
kat sofa..
kat mama..
kat ayah..

mulut iman banyak bunyi
dah boleh sebut
ma ma ma...
ta ta ta...
ya ya ya...

bila kena marah muka sebek
pastu nangis merajuk

dah tak suka dipegang
"macam belut" kata nenek
bila orang pegang time iman nak buat kerja
iman menggeliat-geliat nak lepaskan diri

dah pandai babai..
pandai nak ikut ayah jenjalan naik motor
kalau nampak ayah atas motor
dengan mama pun dah taknak

suka mengutip benda2
terutamanya buku dan kertas
anak cikgu la katakan
huhu...


iman sentiasa buat mama
tersenyum...

~mama sayang iman~

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥