♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, June 21, 2010

RM2 Juta




ini bukan duit aku..huhu


Arini Mama nak buat tag en qamarguyz ni ye. Tengokkan duit selambak tu bulat mata mak ni wey.. isk..memang mata duitan..

1. Siapa yg baik hati hantar tag nie?
yang baik hati dan si dermawan serta hartawan yang murahan itu adalah mr qamarguyz a.k.a. azrai ahmad zamri seperti tertera dalam kad pengenalannya ya.. yeke?

2. Tag kawan2 korang yg semestinya akan layan berangan bersama2 korang..
Semua yang rajin dan semua yang sedang membaca entri ini adalah invited...

3. Sila inf0rm kepada mangsa2 tag tersebut..
Ini adalah pengumumam tak rasmi ye..

4. Apa agaknya angan2 korang tu? nak buat apa ngan duit ni yer?
Kalaulah Allah mengurniakan Mama rezeki sebanyak ini, Mama akan (ikut step ye) :
1) bayar semua hutang piutang ha.. ha.. tetiba je semua ngaku ada hutang dengan Mama yer...
2) bank in dalam tabung haji, daftar haji, kalau ada rezeki lebih masa nak tunaikan haji bersama2 suamiku terchenta, mama, abahku, mak, abah mertuaku...
3) buat rumah sendiri lengkap dengan perabot dan kelengkapan rumah...
4) beli honda honda apa..itu rahsiaku dan suami..huahua..
5) bayar zakat bila ada duit terkumpul dalam bank tak digunakan setelah cukup nisab


5. Cuba korang cakap cam mana kita nak dapat duit banyak cam nie kat dunia realiti yer..
Uish..mesti la ada caranya.. kan ke ramai jutawan dalam dunia ni.. rasa2 camne dorang leh jadik kaya camtu? ada cara halal... ada cara haram..
1) biz
2) rasuah
3) jual dadah
4) keje sampai rebah
hua hua hua...

Mama nak tag semua rakan blogger dan anda yang sedang membaca...
Saja release2 tensen dengan berangan tak tentu jadi kenyataan...
best gak sesekali berangan yer...


Yang Ini Pun Best



2 comments:

MAMASYAZA said... [Reply to comment]

fuhhh kalo dpt duit sebanyak lagi, sah2 g shoppingggg..hehehe

mamaiman said... [Reply to comment]

ha'a la..telupa lak nak letak shopping time..
tak letak tak bermakna tak buat..huhu...

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥