♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, July 21, 2010

Jalan-Jalan Hujung Minggu

Salam sejahtera...

pada hujung minggu yang lalu
wah..entri yang sangat lewat nie..takpe kan..kan..kan..?
kami bertiga yakni Mama, Ayah dan si molat iman
kuar jenjalan..

saja jenjalan kosong tanpa ada hala tuju
wahahaha...

gi jenjalan Giant..
dapat la wafer dan buah berangan gedabak..



gi taiping sentral..
tengok keter grand livina..
saja2 tengok..kot2 ada rezeki lebih..
boleh la letak dlm list..



nak gi umah Tok Abah & Tok Mama..
tapi ada paksu ajer..

sementara nak tunggu Tok Abah & Tok Mama balik dari kebun
kami singgah muzium jap..
seronoknya jadi orang taiping
ada macam2 tempat untuk dilawati
waahhh..kalo jadik orang melaka lagi best ni..huhu..




muzium kat taiping ni
merupakan muzium perak
kat muzium iman punya la seronok
asyek berjalan jerk
dari satu cermin ke satu cermin




bila Mama nak gi kanan
dia tarik tangan Mama nak gi kiri

kat tingkat atas skang ni kena bukak kasut dah
dulu tak..
lagi la iman seronok berjalan
rasa2 lambat sangat jalan..boleh merangkak..

Mama ada video iman jalan
tapi kat henset Ayah
nanti insya-Allah Mama update..

dah letih2 main kat muzium
kami pun gerak gi umah Tok Abah & Tok Mama
rehat2 jap..

petang gi anta paksu balik sekolah dia lak
naik innova Tok Abah..

malamnya ada ceramah israk mikraj di surau umah Tok Abah
disebabkan iman sangat letih dan ngantuk
Mama takleh la gi..
Ayah gi sorang jerk..

bila si gedebot tido
Mama amek kesempatan kemas umah
basuh kain, sapu sampah

alhamdulillah..
lega sket tengok umah kemas sikit daripada sebelumnya

oklah..Mama ada kelas ni..
nanti Mama update lagi cerita ceriti kami sekeluarga ya...

Yang Ini Pun Best



1 comments:

MAMASYAZA said... [Reply to comment]

bab kemas umah tak penahnye habiskan. kat umah akak nun, berlonggok kain tak sempat lagik nak dilipat, selalunya balik keje, nak masak utk dinner, lepas tu terus jadik letihhhh, dah berhari2 pun kain tak berlipat

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥