♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, August 23, 2010

12 Ramadhan Yang Kalut

Salam sejahtera...

entri arini nak citer tentang kekalutan family Mama hujung minggu yang lalu...
mana taknya..adik aisyah aqilah dah kuar...
ngee...

Mama, Ayah dan iman bermastautin kat umah Tok Abah & Tok Mama
dari hari khamis lagi..
sebab Ayah bertugas malam Jumaat dan malam Sabtu...

cadangnya Sabtu nak gerak balik umah kami la..
tak jadi pulak sebab Tok Mama plan nak berbuka di rumah Tok Nek
Ayah pun bagi lampu hijau..
maka berbuka la kami sekeluarga di rumah Tok Nek (nenek Mama)..
punya la seronok.. terimbau kenangan masa kecik2..
kami pasti pulang berbuka puasa di rumah Tok Nek ramai2..
adik beradik Tok Mama ada 8 orang..
memang meriah tak terkata la..
tapi tu dulu.. sekarang hanya tinggal kenangan...

berbalik kisah kita tadi...
pas berbuka puasa kami tido di umah Tok Abah lagi malam minggu tuh..
ahad..semua orang keletihan..semua orang tido..
atau sekurang2nya berbaring..

masa tu kak zie dah start sakit2..
namun takde turun tanda apa2...
tapi Tok Mama soh gi spital jugak..
sampai spital..tengok2 jalan dah bukak dan boleh masuk labour room dah..
tak sampai sejam pun..baby dah selamat lahir..
alhamdulillah...

tahniah to abang dan & kak zie..
juga buat si tecit aisyah aqilah..
baby boy ahmad finally arrived..
cukup korum dah la family abang dan..

iman pun seronok tengok baby
asek sebut baby..baby.. aje..
nak baby ke iman?
hehe.. tahun depan la iman dapat baby sendiri erk..

tapi gambar takde la pulak..
sebab dalam keadaan kelam kabut dan kepenatan berpuasa
semua orang lupa nak bawak kamera..
rasanya puasa arini la yang paling penat
ditambah dengan cuaca yang panasssss...
juga kelam kabut dengan kehadiran si kecil..

insya-Allah petang ni baby balik umah..
nanti Mama upload gamba baby boy ahmad yer..
masa melawat petang tuh sempat jugak Mama susukan Ahmad..
punya la sedap Ahmad menyusu sebab susu Mama masih banyak kan
susu umminya baru nak start keluar..

seronot nyer Tok Abah & Tok Mama
dapat sorang lagi cucu
menjadikan semua skali 4 orang dah
februari 2010 insya-Allah anak abang pulak..
dan mungkinkah anak Mama jugak?
insya-Allah kalo Allah kurniakan rezeki Mama terima aje...


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥