♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Thursday, October 14, 2010

Trip Hantar Aqil & Aisyah

Salam sejahtera...

Isk..isk..bersawang sana sini dah blog Mama nie. Mana taknya, Mama sangatlah busy minggu ini sebab menguruskan perancangan untuk perkhemahan kat sekolah hujung minggu ini. Ditambah lagi dengan kesukaran bukak blogger taktau la masalah apa yang melanda, lagilah Mama menambahkan sawang di blog Mama ni.

Alhamdulillah hari ini berkesempatan update blog. Kebetulan dah boleh bukak blogger kat sek.. Mama nak cerita pasal trip menghantar Aqil dan Aisyah ke Tanah Merah, Kelantan pada Sabtu lalu.

Ahmad Aqil yang dah molat bam bam...

kasih Abang pada Adik
Abang Iman nak sayang Adik Aqil
tapi Adik Aqil lapo nak mamam idung Abang
hehe..

Adik Aqil dan lepas tempoh berpantang. Umminya ada lagi cuti seminggu. Oleh sebab itu, mereka ingin menghabiskan cuti di kampung keluarga Ummi pulak di Kelantan. Masa Aisyah habis pantang dulu pun camtu. Kami sekeluarga turut menghantar mereka ke Kelantan. Tapi masa hantar Kakak Aisyah dulu, Iman masih dalam perut Mama. Ayah pun tak dapat ikut masa tuh ada urusan kerja. Sambil2 tu boleh la gi shopping mopping yer...Haha..

Abang Iman dan Adik Aqil
budak tecit 2 org ni paling awal siap
seawal jam 6.30 pagi..


Tok Abah pegang Aqil
Tok Mama dukung Aisyah
bersama Ummi dengan 3 botol Aisyah..hehe..


Tok Abah dukung Aqil
pasni mesti Tok Abah yang paling Aqil rindu
sebab duk bagi mandi tetiap pagi..
mungkin Tok Abah juga turut menyimpan rindu dalam hati...


Iman dah tunggu dalam kereta
sementara orang lain sibuk bersiap itu ini..


Ayah riba Aqil yang lena aje sepanjang perjalanan
sampai Ayah pun dah jangkit sama
hehe...


Iman nak duk depan dengan Tok Mama
sebab nak tengok bajak, lori dan kereta..


berhenti rehat di kemuncak Banjaran Titiwangsa
sejukkkk....


Iman & Kakak Aisyah
in action...


Tok Mama bersama dua cucu
yang banyak kerenah..


hep..hep..
Iman boboy laaa...


sampai tertonggek2 tengok bunga
isk..isk..peminat bunga sedari kecil...


Tok Abah & Tok Mama bersama Aqil yang masih lena...


Tok Mama posing dengan Aqil
tapi Aqil still de same..
hehe..


Ayah dan Iman yang dah boring
nak cecepat nek keta
nak tengok bajak lagi

Kami sampai memang ngam2 time lunch. Lunch pun dah ready. So kami makan dengan berselera sekali. Pastu duduk sembang2. Tok Mama dengan Tok Abah macam berat jerk nak lepaskan Aisyah dan Aqil. Gayanya macam nak balik dah tapi still dok dukung erat2 si Aqil gedebot tuh. Hehe.. Mama memahaminya... 

Pastu kami solat jamak Zohor dan Asar di masjid depan rumah Ummi. Masa kat masjid tue Tok Mama luahkan perasaan sedihnya melepaskan dua cucunya itu. Sambil meluahkan, ada genangan air di kelopak matanya. Hingga akhirnya terpaksa jua diseka untuk menghalangnya bercucuran jatuh ke pipi. Memang la sedih. Dah dekat 2 bulan diorang duk rumah Tok Abah dan Tok Mama. Hari2 main, hari2 bagi mandi, hari2 suap makan... Bila takde, tentulah rasa sunyi...

Mama ambik kesempatan bertanya...

Mama : Aritu masa Mama ngan Abah hantar Na ngan Iman balik rumah, sedih tak?
Tok Mama : Sedih la..
Mama : Tapi kami dekat.. Dah hantar pun, nanti kami balik lagi..
Tok Mama : A'a..kalau Mama rindu Mama boleh datang tengok Iman.. Ni jauh..takleh la datang selalu...

Erm..ada kelebihan jugak duk dekat dengan family nih. Mama tak dapat bayangkan kalau Mama terpaksa duk jauh jauh jauh dengan family. Hanya kami bertiga saja di tempat orang..camne erk? Tapi...alah biasa tegal biasa kan...

Jom kita enjoy pulak picca perjalanan pulang kami setelah penat kaki dan badan pusing2 Rantau Panjang...Oh ye..Iman dapat jugak bajak sendiri akhirnya... Cerita tentang bajak feveret Iman, akan Mama ceritakan pada entri akan datang...


dalam perjalanan balik Perak
dapat jugak bajak akhirnya
punya la main sampai terjuih2 bibir...


Iman dan bajak barunya...


Ayah dah zzzz kepenatan
jadik baby sitter Iman
hehe..


Iman yang tak reti duduk diam
dalam kereta..

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥