♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, December 8, 2010

Keterujaan Mama Tentang Stokin

Masa Iman kecik2 dulu, Mama suka shopping stokin Iman memandangkan Iman ni sampai 6 bulan lebih pun still berstokin disebabkan mudah kembung perut. Macam2 jenis stokin Mama belikan untuk Iman. Oleh sebab stokin dan sarung tangan Iman banyak jenis dan warna, mudahlah Mama nak matchingkan dengan bajunya.


Biasanya kalau berjalan mesti sedondon dari atas sampai bawah. Kalau gi rumah nenek mesti nenek tegur stokin Iman yang macam2 jenis dan warna. Tapi bila Iman dah besar ni Mama simpan jela semua stokin Iman tu untuk adiknya.


Sampai la Mama mengandung semula, mula la survey2 balik stokin2 baby yang ada. Mama memang dah lama teringin nak stokin macam kat bawah ni. Rupanya macam kasut dan sangatlah comel. Tapi masa Mama mula2 kenal stokin ni, Iman dah besar sikit. Saiz untuknya takde. Lagipun banyak design untuk girl.
Mana la Mama tak geram kan. Tengoklah ada macam2 design dan warna. Bila dah ada anak ni, baru boleh cakap "sape cakap pakaian untuk baby boy susah nak cari?". Tengok jela koleksi baju Iman. Macam2 jenis dan warna. Cuma mungkin design jela lebih kurang sebab boy kan. Takkan nak design renda2 lak kan. Mama suka belikan Iman jumper sebab nampak cute bila Iman pakai.


Sekarang ni Mama baru jumpa stokin jenis camni lak. Kat hujung jari ada kartun yang timbul. Geramnya... Insya-Allah ada rezeki nak dapatkan jugak. Tapi risau jugak takut tercabut2 habis kepala kartun tu ditarik Abang Iman. Hehe.. Tapi rasanya tak kot sebab masa adik lahir abang dah besar sikit.
Yang pastinya Mama teringin nak beli stokin camni. Tunggu jela dulu jantina adik. Kalau girl memang bertambah fenin la Ayah tengok koleksi baju dan aksesori anaknya penuh 1 almari nanti. Silap2 kena tambah almari pulak. Hehehe..




Yang Ini Pun Best



2 comments:

Zaidah said... [Reply to comment]

cantikan...nie mama dah preggy lagi blehlah buat koleksi...

mamaIMAN said... [Reply to comment]

cuteeeee sangattt..hehe..
tula..dah preggy balik ni mula la menggatal survey2..hehe..

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥