♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, February 5, 2011

Bestnya Cuti...

Minggu ini banyak cuti. Dari hari Khamis sampai Ahad. Tapi Mama dan Iman hanya duduk2 di rumah saja. Paling tidak pun berjalan ke rumah Tok Abah atau rumah Nenek. Selebihnya hanya di rumah berehat2.


Nak jalan2 pun jalan confirm banyak kereta. Letih la kalo terpaksa bersesak2. Sudahnya ambil keputusan rehat2 di rumah saja. Sambil2 tu boleh la Mama ambil kesempatan mengemas rumah terutamanya melipat kain yang menggunung tu. Haha...


Baju2 Iman yang dah kecik2 semua Mama simpan dalam box yang baru dibeli. Sebenarnya box tu nak letak barang Adik, tapi buat sementara waktu sumbat jela dulu baju2 kecik Abang yang akan Mama proses kemudian (bila agaknya ya?...).


Mama bercadang nak mula bersiap2 keperluan Adik mulai sekarang sementara Mama masih larat lagi nak buat kerja2 ni. Takut2 nanti dah sarat tak larat pulak nak mengemas2 cam sekarang. Dulu masa Iman pun Mama bersiap awal sebab taknak kelam kabut di hujung2 nanti.


Lagipun nanti Mama, Ayah, Iman dan Adik akan duduk rumah Tok Abah sepanjang tempoh berpantang. Mulai sekarang Mama dah mula asing2kan pakaian yang akan dibawa nanti. Cuma asingkan dulu, belum kemas betul2 lagi.


Hari ni Ayah takde. Kami gi hantar Mak Njang ke stesen bas nak balik Melaka. Pastu gi kenduri. Sekarang di rumah Tok Abah berehat2. Bestnya cuti...


Yang Ini Pun Best0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥