♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, February 23, 2011

Sama Tapi Tak Serupa

Ingatkan sekolah Mama je nama SK Jelutong. Rupanya ada lagi sekolah yang berkongsi nama dengan sekolah Mama. Patut la bila Mama sebut nama sekolah Mama, ramai yang terkeliru dengan sekolah di Penang.

Aritu Mama, Ayah dan Iman ke Penang membeli jaket dan helmet Ayah. Masa ni FZ6R belum dapat lagi. Harus la membeli peralatan asas dulu kan. Cari2 kedai yang dikatakan oleh kawan Ayah, terjumpa pulak sekolah ini.


Terus jela Mama snap gambar papan tandanya. Rasa kelakar pun ada sebab rasa macam sekolah sendiri lak. Padahal rupanya jauh berbeza la dengan sekolah Mama. Sekolah Mama ni sekolah kampung aje. Muridnya pun sikit. Bangunan pun tak banyak. Sekolah kecil saja. Berbanding dengan SK Jelutong di Penang ni yang besar amat dan berada di tengah2 bandar pulak tu.


Mama beria snap gambar cepat2 sebab takut nanti Ayah dah u-turn langsung tak sempat nak snap kan. Rupanya Ayah nak berhenti betul2 di tepi papan tanda sekolah tersebut sebab nak tanya jalan. Haha.. Apa lagi, terus Mama snap cun2 la.Bila balik ke sekolah, Mama ceritakan pada kawan2 pengalaman Mama terjumpa sekolah sama nama dengan sekolah kami. Rupanya memang mereka dah tau. Hahaha.. Mama jela yang ketinggalan rupanya.. ;)


Yang Ini Pun Best0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥