♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Sunday, March 27, 2011

Projek Tok Abah

Tengok muka teruja Iman...



Rasa2 Iman tengah tengok apa? Haa..Iman tengok bendalah ni ha...


Iman panggil mesin pembancuh simen = BAJAK. Semua benda yang berjentera camni Iman gelar BAJAK. Cuma sekarang ni dah ada penambahan vocab, dah pandai beza mana kren dan traktor. Tapi yang lain2 tetap bajak. Haha..

Iman memang suka dan teruja bila Tok Abah bekerja dengan bajak dia ni. Kalao mesin tu tak on dia siap duduk2 atas tu, tapi bila on dia tak berani dekat la sebab bunyinya kuat.

Projek Tok Abah ni adalah nak buat frame untuk poko vanilla Tok Abah di kebun. Lebih mudah bila ada frame ni. Rumput senang nak buang. Baja pun tak mudah mengalir keluar. 

ini la projeknya..
biasanya kalo ada ramai2 baru buat...

dalam kotak merah tu contoh frame yang dah siap dipasang


Iman teringin nak join tapi kalau Iman join tentulah habis disimennya badan kang. Oleh sebab itu, Mama kena la jadi penunggu setia Iman. Masa ni pun Iman dah ngantuk2. Kalo tak jenuh jugak nak mengejarnya tu... ;)


Yang Ini Pun Best



1 comments:

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

amboiiii rajinnye iman tolong tok ayah

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥