♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Friday, April 15, 2011

Tips Rahsia

Membaca blog Kak N sangat memberi semangat dan perangsang untuk Mama menyusukan anak2 Mama dengan susu kurniaan Allah ini secara eksklusif. Memang Mama berniat nak menyusukan anak2 Mama sehingga sekurang2nya 2 tahun. Tapi sekiranya dapat secara eksklusif selama 6 bulan pun sudah cukup membanggakan Mama...


Daripada blog Kak N juga Mama mendapat perangsang melalui testimoni2 pelanggan Shaklee Kak N. Jom kita baca dulu komen2 mereka...








Haa..teruja tak bila baca cerita tentang peningkatan penghasilan susu camtu? Mesti teruja kan? Ni yang tambah tak sabar nak bersalin dan memulakan proses penyusuan itu. Haha.. ;)


Ada tips2 rahsia yang dikongsikan oleh Kak N bersama mereka. Apakah tips itu? Mama pun sedang tertanya2 dan menanti jawapan Kak N. Sebelum ini pernah terbaca tapi dah lupa.. Haha..


Ini tips utama yang perlu diamalkan sebelum mencuba tips rahsia sampingan itu ye... ;)


Vitamin hanya sebagai salah satu cara agar tubuh ibu sustained sihat dan bertenaga. Mempunyai mood yang baik dan boleh menangani stress dengan baik. Namun 3 perkara ini tidak boleh DIABAIKAN SAMA SEKALI iaitu :

1. Pastikan bayi disusukan sekerap mungkin dan bagi yang bekerjaya, pastikan anda membuat sesi perahan yang konsisten setiap 2-3 jam. Jangan tunggu sehingga payudara bengkak baru nak pam...konsep yang salah. Teruskan pam dengan kala yang sama dan berterusan.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 L sehari. Pastikan menyediakan botol minuman dengan indicator supaya senang mengetahui adakah keperluan 3L air dipenuhi untuk tempoh seharian.

3. Amalkan zikir dan mengaji setiap hari dan doa tanpa putus padaNYA kerana sesungguhnya rezeki ini datang dari ALLAH jua. Jadikan amalan harian. 




Jom sama2 tunaikan amanah Allah ini dan penuhi hak anak2 kita... ;)


Nota Mama : Info kredit to http://www.anakkuwiraku.com/


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥