♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, May 18, 2011

Tempah Awal2 Senang

Selepas selesai Mama cabut gigi aritu, Mama ajak Ayah gi tempah baju raya Ayah. Baju raya Mama dah tempah dah minggu lepas. Insya-Allah siap masa Mama dalam pantang nanti kot. 

Sengaja Mama minta Ayah tempah awal2 sebab taknak jadi macam tahun2 lepas. Masa hujung2 puasa baju raya masih belum siap.Pastu bila siap tak puas hati. Nak oter dah tak sempat. Tensen btol..

Ayah sedang memilih2 kain
warna tema tahun ni adalah kuning dan silver

Lagipun tahun ni Mama risau tak berkesempatan macam tahun2 lepas. Yela, anak dah 2 orang kan. Ikutkan due Mama hujung Jun. Takut2 termasuk Julai pulak. Kita puasa awal Ogos. Dikhuatiri masa raya Mama baru habis pantang atau kalau dah lepas pantang pun belum kuat sepenuhnya nak bergerak sana sini kan.

Untuk memudahkan dan menyenangkan hati, tempahlah awal2. Baju anak2 takpe nanti beli je. Baju mak paknya la kena tempah sebab kalau beli ni Mama dan Ayah kurang berkenan. Kecuali kalau terpaksa la kan.

Iman mengantuk sangat
hisap susu sambil baring

Lega bila dah tempah. Sekarang ni takyah fikir dah pasal baju raya. Hanya menunggu siap saja. Yeay... Iman pun dah mengantuk, bila mengantuk mula la serba tak kena. Pas tempah baju kami pun pulang ke rumah Tok Mama...


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥