♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, August 20, 2011

Tanda Sokongan Suami

Seorang suami fitrahnya tak boleh mengandung, apatah lagi menyusukan anaknya. Itu adalah fitrah seorang wanita bergelar ibu. Namun seorang suami atau ayah punya banyak pilihan untuk menyokong dan memberi sokongan moral buat isterinya yang bercita2 menyusukan anaknya dengan susu badannya sendiri sepenuhnya.


Lagipun bukan untuk orang lain, untuk permata hatinya juga kan. Bukankah anak itu adalah tanggungjawab ibu dan bapanya? Bukankah anak itu anugerah Allah untuk dipelihara sebaik2nya? Untuk diberikan hanya yang terbaik untuknya?


Kesalnya Mama kerana tak dapat fully breastfeed Abang Iman dulu. Namun masih bersyukur kerana dapat menyusukannya sehingga usianya mencapai 1 tahun 4 bulan. Dek kerana rasa kesal itu, maka Mama nekad menyusukan Bunyamin sepenuhnya dengan susu Mama selama mana yang boleh.


my milk booster
fresh milk Marigold HLTanda sokongan suami dalam memperjuangkan penyusuan susu ibu buat si kecil Bunyamin... Dibelikan untuk Mama 10 kotak milk booster Mama, susu segar Marigold HL plain.. Juga dibelikan Mama deep freezer bagi memudahkan ebm tersimpan dengan selamat. Moga Mama lebih bersemangat lagi untuk terus menyusukan Bunyamin secara eksklusif selama 6 bulan dan akan meneruskannya selama yang termampu.. insya-Allah... ;)

Yang Ini Pun Best0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥