♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, October 5, 2011

Beli Kereta Baru

Sabtu lalu, Abang Iman tak lekat di rumah. Pakcik2nya bawa ke rumah Nenek. Bawa jalan2 Tesco, makan kenduri dan main2 sakan di rumah Nenek. Juga tak lupa asyik2 makan sebab seronok ramai yang melayan.


Sempat Mama pesan kat Achik Adam Iman tolong belikan Mama mouse sebab yang sedia ada dah mula nak mengundurkan diri walaupun rasanya masih baru digunakan. Mama pesan beli yang murah dan tak kisah macamana pun rupanya.


Malam itu Mama, Ayah dan Bunyamin ke rumah Nenek menjemput Abang balik. Achik Adam bagi kat Mama mouse yang dibeli siang tadi. Mama tengok.. oloh, kiutnye.. 



Tapi dalam hati ada prejudis sikit mengenangkan jangka hayat mouse itu. Yela, tengok la designnya macamana. Bentuk kereta ok. Pasti ada 'peminat'nya dan tentu dah dapat agak siapa peminat itu kan. hihi.

Namun begitu setakat hari ini alhamdulillah Abang 'menerima' dengan baik kehadiran mouse kereta ini. Diterangkan kepadanya bahawa benda ini bukan mainan. Kalo Abang main nanti camne nak tengok bajak, keretapi, lori sampah, upin ipin dalam komputer lagi. Abang good boy dan Abang faham lalu Abang buat tak reti je kat mouse kereta ni.

Mama lega.. ;)

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥