♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Friday, December 23, 2011

Pemandu Dan Penumpang Kecil

Aritu di rumah Tok Abah, masa Mama tengah makan, abang main motorbike bersama adik. Achik Ana rajin pegangkan adik jadi penumpang abang. Memang kelakar sangat sebab adik kan kecik lagi, debab pulak tu. sangat chomel duduk belakang abang.


Abang pulak sangat membanggakan Mama, terserlah sifat 'abang' dalam dirinya. Sangat caring dengan adik dan teruja nak bagi adik seronok. Senyum saja memanjang sepanjang 'perjalanan' mereka.Mula2 adik seronok, masa Mama snap gambar ni adik dah mula mengantuk dan nangis2. Masa adik seronok tu Mama tengah makan la pulak. Walau adik dah mula merengek2 sebab mengantuk, abang masih tersenyum gembira sebab adik jadi penumpangnya. ;)


Abang pandai pujuk adik. Biasanya kalau dalam kereta bertiga, bila adik menangis, abanglah yang akan memujuk sementara nak sampai rumah. Pernah juga Mama berdua saja dengan adik bila abang tinggal rumah Tok Abah, meraung2 adik takde siapa nak pujuk lalu 3 kalilah Mama berhenti memujuknya sementara nak sampai rumah. Adik... Adik..


Anak-anak Mama yang comel.. Mama sayang kalian...

Yang Ini Pun Best0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥