♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Sunday, June 10, 2012

EBM Luput Tarikh

Bila susu yang diperah siang dan malam sudah lupus tarikh, terasa penatnya usaha memerah kan? Tambah2 lagi jika diperah tika dalam pantang. Mana nak jaga diri lagi, nak mengepam lagi, nak tengok si sulung lagi, dengan baby lagi, adakalanya ayah baby pun nak perhatian sama. hihi.

Tapi usahlah mengeluh ye, sebab Mama yakin dan percaya, insya-Allah rezeki di masa akan datang lebih berlipat kali ganda lagi dengan yang terpaksa kita lepaskan hari ini. Insya-Allah.. Perancangan Allah itu kan adalah yang terbaik?

Bunyamin bersama ebm yang sudah expired (Sept 2011)

Berlaku kepada Mama baru2 ini. Eh, sebenarnya sudah lama juga perasankan ebm ini, tapi rasa sayang nak buang maka ia tetap tersimpan bersama kawan2nya. hihi.

Semalam buat operasi menyusun deep freezer yang sudah tunggang langgang itu. Barulah ada kekuatan nak lupuskan yang sudah expired ini. Itu pun setelah Bunyamin asyik benar bermain dengan ebm2 nya sementara Mama meyusun mereka elok2 dalam depp freezer.

Liner Autumnz ni kan bucunya tajam lalu Mama gunting jadi bulat sikit baru bagi Bunyamin isap2 ebmnya ini. Kan sejuk. hihi.

Alkisahnya yang boleh expired tu, rasanya dalam bulan Mei baru Mama perasan ada 2 pack ebm terselit celah2 ebm lain yang serabut tu. Ini kes tergelincir jatuh la ni. Tu sebab Mama wrap setiap 5 keping supaya tak gelincir. Tapi tetap tergelincir juga, mungkin sebab Mama dah unwrap sebab nak guna. Dah guna 3 pack, lagi 2 pack ni tergelincir lalu tak perasan.

Sudah bukan rezeki. Tak mengapa, dik. Insya-Allah ada lagi rezekimu nanti.. Bersangka baik dengan Allah itu lebih baik kan.. ;)


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥