♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Thursday, January 24, 2013

Cuti BEST

Walaupun cuti di pertengahan minggu, tapi tetap best. Bestnye rasa arini. Dapat jalan2 dengan family tersayang. Best sangat dan puas sangat. hihi. Hover sungguh nak bagitau ke'best'an arini. Tah pape je kan.

Pagi2 tadi memang kat rumah jela kan. Biasa la, mengemas tongkang yang pecah dan meletup ni la kan. (read : rumah selerak la tu). Memang dari hari Isnin hatiku bersabar melihat rumah yang super duper 'kemas' ni sebab kan Bunyamin demam cuti aritu maka rumah memang tak berkemas.

Basuh kain pun aci nama basuh-jemur-angkat je, takde diasing2kan ke apa ke. Main sangkut kalau yang berhanger dan campak je yang ada kat penyidai payung. Sila jangan bayangkan keadaan rumah. Dengan mangkuk, pinggan, sudu pun ada yang belum berbasuh. Belum masuk botol dan gajet mengepam yang dah digunakan ari Isnin Selasa dan semalam.

Oh, memang azab sangat rasanya bila terpaksa menahan 'sakit mata' ni. Nasib baik la arini cuti. Maka start petang semalam sampai malam tadi mengemas, baru la nampak macam rumah sikit dah ha. Kalu takkkkk....

Pastu kul 11 camtu Ayah ajak kuar tapi masalahnya taktau nak gi mana. Ayah cuti sok. Ada jugak plan nak naik Cameron Highlands arini, tido sana semalam dan esok turun la. Tapi Mama sekolah esok dan adalah sangat rugi bila amik cuti ari Jumaat.

Last2 kensel gi cameron, kita gi pekena nasik arab kat Ipoh jela. Pastu kononnya plan nak terus ke Batu Gajah gi Kellie's Castle tapi sebab kuar umah pun dah jam 2.00 petang maka kensel la Kellie's Castle tu.

Gi pekena nasik arab je. Gambar nanti Mama upload kendian sebab dalam note Ayah. Tunggu la Mama ada note sendiri nanti.. ecewahhh.. Padahal ada je tab kan. Bukan ape, tab tu dia nak snap tu slow. Kalu ko nak amik gambo anak, ko tau la anak2 camne kan, bukan boleh posing elok2. Memang Mama jarang dapat snap action anak2 yang best2 sebab slow punya pasal la. Takpe, yang tu nanti Mama buat entri lain. Surprise! hihi, konon..

Kitorg semua lapo walau sudah sarapan sket pagi tadi. Sarapan pun simpe dimple je. Ayah tak sarapan. Kami anak beranak je. Tapi dah membawa ke petang lapo la balik kan. Dah tu ayam Mama lambat pulak. Adoyai nye ponnn..

Mama suap anak2 dulu. Makan nasik mandy la ape lagi kan. Memang dap dap la nasik dia. Terbaikkk... Anak2 makan nasik sahaja sebab bila Mama letak daging, si abang tutup mulut, si adik plak luah balik. Apa daa.. hihi.. Tapi nasik saja pun memang sedap, menarik, tertarik kau memang da bom.. haha..

Pas setel makan dengan huru dan hara, kami jenjalan Mydin. Kata je jenjalan tapi ada jugak la hasil tangkapan. hihi. Tapi takde la mengukur Mydin tu. Pusing2 mana mampu je. Sebab jenjalan dengan Ayah kan. Cer jenjalan dengan adik2 Mama, memang diukur habis la Mydin tu. hihi.

Tapi hajat nak beli stokin, maksum dan serkup kepala tu termakbul la. Lama jugak dah termimpi2 nak beli benda alah tu tapi memang takde target la nak ke Mydin maka disimpan rapi sahaja hasrat itu. Sekali dah terpegi lalu jom la kita terbeli pula. huhu.

Bunyamin siap buang air kat Mydin tu. Haih, tu maknanya kena datang lagi tu. Pastu sempat main kejap kereta mainan kat situ.


Dua2 dah ngantuk sebenarnya. Si abang tu memang daripada pagi tak tidur2. Suh tidur dalam kereta kalut sembang dengan Ayah. Si adik tido kejap lebih kurang setengah jam sebelum kuar. Pastu terjaga langsung tanak tido dah walaupun mata tu stim je lagi.

On the way balik pun tak tido2 si abang. Adik tido jugak dekat2 nak sampai tu dan sambung tido dalam buai di rumah. Sampai rumah dalam jam 6.00 petang tadi, Mama mandikan abang, pakai wangi2 bersih2, buatkan susu separuh botol (sebab tau konpem tak sempat habis dah zzz), abang baring depan tv sambil isap botol. 

Mama mandi, kuar bilik mandi abang dah terlena. Mama senyum je tengok susunya yang tak habis jugak walau buat separuh je pun tadi. Sekarang ni anakanda dua2 zzz. Lega.. hihi..

Dah habis cerita arini. Ok bye.. hihi..

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥