♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, January 16, 2013

Epal Besar

Di rumah kami ada keterujaan BARU. Anak2 la terutamanya. Sangat TERUJA. Lebih khusus lagi, si Abang Iman.

Apakah itu? Kegemaran Iman la, KUIH O. haha. Nama ni dia bagi sendiri. KUIH O. 


Gambar senget maka sila telengkan kepala. Gambar ni copy dari sync pic dalam fb je. Mama tak kuasa nak transfer2. hihi. Dasarrrrr...

Ok, berbalik kisah TERUJA tadi. Amboi, bukan main sekarang ni sikit2 KUIH O sikit2 KUIH O. Sebenarnya kuih o yang dimaksudkan tu adalah donut kat Big Apple tu ha...

Suka sangat Iman dengan donut tu. Memang la sedap tapi Mama tak boleh makan banyak2 sebab ngilu rasanya, manis sangat kot. Gigi sensitif katanya. haha.


Iman paling suka topping coklat. Tak kisah la design camne asalkan coklat namanya. hihi. Tengok la tu, pakai towel je makan sebab takut baju comot. Towel takpe comot, hehe.


Iman boleh habis 2 ketul donut tu sorang2 dia je. Kalau time lapo mungkin lebih lagi. hihi. Camne leh kenal kuih o ni? Alkisahnya Mak Long Iman la ni, dia suka sangat donut Big Apple ni. 

Asal balik rumah Nenek je mesti dia beli, asal beli je dia balik, eh.. hihi.. Gitu la nak cerita betapa sukanya Mak Long dengan donut ni.

Iman pernah try masa balik Johor aritu. Terus dia suka. Ada pulak la kedai Big Apple kat sini kan, maka gatal la gi beli untuk Iman. Ayah la ajar ni. Makan manis2, gigi pun dah sangat cantik katanya.

Harga bagi kami boleh tahan mahal la jugak sebab purata seketul adalah RM2.50. Donut klasik yang salut gula tu pun harga camtu padahal kalau kat gerai tepi jalan leh dapat RM0.50 je kot.

Tapi yang design macam2 tu tak dinafikan memang sesuai la harga tu. Sedap pun sedap kan. Mujurlah tak in dengan taste Mama, kalau tak makin gebu la Mama ko ni Iman... hahahaha...


 

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥