♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Tuesday, December 31, 2013

QASEH Gold

Bismillahirrahmanirrahim..

Dengan lafaz yang mulia, Mama nak berkongsi sedikit ilmu dengan pembaca yang disayangi sekalian. Dah macam nak bersyarah la pulak rasanya. Hihi..

Dah lama menyepikan diri dari blog bukan bermakna nak sepi terus. Tapi sepi mencari bahan untuk disajikan dalam blog ini. Mama mencari2 sesuatu yang Islamik, berasaskan sunnah, halal dan suci untuk dikongsikan bersama kalin.

Mencubanya selama hampir 2 bulan, hasilnya sangat memuaskan hati. Bermula daripada itu, terdetik untuk berkongsi dengan kalian. Moga hidup lebih diberkati dengan niat mencari yang sunnah.

Apa yang dicuba tu?

Ok, Mama dah cuba Qaseh Gold Adinda dan 'paksa' Ayah pun amalkan Qaseh Gold Kekanda. Nama je romantika de amour tapi takde menda pun. Saja bagi nama gempak sket baru orang tertanya2 dan berminat kan?



Untuk anak2 pulak Mama dah cuba Qaseh Gold Junior. Memang sedap. Si abang tu memang bukan penggemar supplement. Jenuh pujuk. Kadang2 sampai kena paksa. Kalau ubat tu memang wajib paksa la. Tapi alhamdulillah Qaseh Gold Junior ni sangat digemarinya. Si adik? Jangan tanya. Dia memang apa pun makan. Mudah sangat. Syukur..



Dan untuk minuman sekeluarga Mama titiskan Sole, garam mineral dalam minuman kami. Rasanya masin2 sket tapi sedap. 

Jom tengok apakah itu Qaseh Gold ni..

Minuman kesihatan berasaskan ramuan yang diiktiraf sebagai Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Za’faran, Habbatus Sauda’, Buah Tiin, Zaitun & Air Zam-zam. Diperkaya dengan kehebatan herba tradisi seperti Gingko & Sireh. Juga ditambah dengan khasiat delima dan arabic gum. Arabic gum ni merupakan prebiotik semulajadi yang dapat membantu menyihatkan usus dan melegakan masalah sembelit.

QASEH GOLD KEKANDA.. ni untuk golongan bapak2 ye.. bukan bapak orang pun boleh je.. :

Qaseh GOLD KEKANDA dengan rumusan khas untuk golongan lelaki diperkaya dengan herba khusus seperti Guarana, Tribulus & Ashwaganda.

QASEH GOLD ADINDA.. ni untuk ibu2 ye.. belum jadi ibu pun boleh je.. :

Qaseh GOLD ADINDA dengan rumusan khas untuk golongan wanita diperkaya dengan herba khusus seperti Passiflora, Pegaga & Manjakani

Kita tengok pulak cara penyediaannya secara amalan PENGILANGAN ISLAMIK (IMP) :

Diperkasakan dengan bacaan Al-Quran dan doa-doa khusus oleh kakitangan yang sentiasa di dalam keadaan berwudhu yang in shaa Allah menghasilkan produk yang bertaraf HALALAN THOYYIBA (HALAL LAGI BAIK).

Kelebihan dan kebaikannya :

Kehebatan QASEH GOLD - gabungan pemakanan SUNNAH yang penuh dengan keberkatan dan kelebihan herba tradisi serta penyediaannya secara Amalan Pengilangan Islamik (IMP).

Memberi tenaga tambahan dan menambah stamina badan
- Meningkatkan daya imuniti semulajadi badan
- Menyegarkan badan dan mengurangi rasa mengantuk
- Menghilangkan letih lesu badan
- Mengatur tekanan darah dan melancarkan pengaliran
- Membantu memberi ketahanan badan dari penyakit seperti kardiovaskular dan kanser
- Melegakan tekanan perasaan, sakit kepala dan migraine
- Menghalang makan berlebihan dengan mengurangi rasa lapar serta selera makan
- Mengandungi anti oksida untuk mempertahankan badan daripada dirosakkan oleh radikal bebas
- Memberi tenaga sepanjang hari

Cara pengambilan :

- Minum 2 sudu pagi semasa perut kosong dan 2 sudu malam sebelum tidur ye..
- Diikuti dengan niat..
- Selawat..
- Opss.. guna sudu plastik ye kalian..

Testimoni sendiri :

Ok, buat masa ni Mama malas nak ambik testimoni orang lain.. Guna testi sendiri dulu aci dok? huhu..

Paling ketara Mama dapat rasakan, ianya melegakan resdung Mama. Mama ni setiap pagi mesti bersin tak ingat punya. Air hidung wajib meleleh setiap pagi. Memang tak tahan sejuk tapi tetaplah bersejuk2 jugak tak kira masa. haha..

Biasanya waktu pagi jela yang teruk. Tapi kalau berlarutan sampai seharian tu, kaki tangan dah mula sejuk, maknanya nak kena demam selsema la tu. Tiba2 teringat Qaseh Gold Adinda. Terus ambil 2 sudu dan cuba untuk tidur. Dalam setengah jam camtu semakin kurang air hidung dan selsema. Alhamdulillah.. syukur sangat..

Ingatkan kebetulan saja. Cuba beberapa kali. Memang begitulah setiap kalinya. Selsema akan berkurangan dan beransur baik dengan cepat sekali. 

Anak2 mengamalkan Qaseh Gold Junior. Alhamdulillah kalau selsema ke batuk ke lelah ke.. cepat beransur baik.. Syukur diketemukan dengan Qaseh Gold.. ;)

Harga :

Qaseh Gold Kekanda / Adinda - RM71.90
Qaseh Gold Junior - RM60.00
Sole - RM52.00

Harga tidak termasuk kos pos ye..

Ingin mencuba?

Boleh SMS / Whatsapp 0135000655
atau PM di Facebook Nur Na


Yang Ini Pun Best



6 comments:

wardah said... [Reply to comment]


Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

tenku butang said... [Reply to comment]

Hai.. done follow sini no. 356
Klu sudi jom lea follow teman lik yea..
Leh kita kunjung mengunjung pasni..
Salam kenal yea.. heee..

http://tengkubutang.blogspot.com/

oney harun said... [Reply to comment]

Salam....Jemput ziarah my new blog :)
http://mommluqe.blogspot.com/

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... [Reply to comment]

Ila pulak amalkan ekstrak kacip fatimah keluaran utm dan habatusauda minsyam.. sesuai utk ila..

Mama Safiy Arfan said... [Reply to comment]

1 set tu bpe sis?

Anonymous said... [Reply to comment]

cara penympanan nyer cmner erk??dlm peti ais ke kt luar je?

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥