♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, June 14, 2010

Hadiah Ulangtahun Perkahwinan


Mama nak join contest ni :

Hadiah Ulangtahun Perkahwinan

dianjurkan oleh mama aqif
oleh kerana mama aqif tak state berapa keping gambar boleh letak
so Mama pandai2 sendiri jela letak beberapa keping gambar outdoor
perkahwinan Mama & Ayah
wow..kenangan indah terbayang2 di mata gitu...

-

-

-











erm..pastu Mama kena cerita detik awal pertemuan Mama & Ayah
alamak..nostalgia ni..hehe..

inilah kisahnya...

erm..sebenarnya Mama & Ayah ni schoolmate
walaupun demikian kami takde la bercinta time sekolah
hanya kenal setakat schoolmate jela
kelas pun lain2...

tapi ramai yang menganggap kami bercinta sejak zaman sekolah
sebab kami ni satu sekolah kan
sebenarnya tak pun...

lepas spm Mama & Ayah masuk form 6 di sekolah yang sama
rasa2nya time ni la kot bunga2 cinta dah berputik
huhu..ayat tak hengat..

ada la kawan2 cakap Ayah selalu usha Mama
terutamanya ketika Mama bangun menjawab soalan cikgu
Mama macam tak caye sebab Mama rasa Mama ni bukan taste Ayah
walaupun demikian hati gadis mana yang tak berbunga2
bila ada jejaka sedang menyimpan perasaan dalam diam kan
sungguhpun demikian tiada apa2 tindakan dilakukan
baik di pihak Ayah apatah lagi di pihak Mama...

tengah2 hot kisah kami tu
Mama dapat tawaran melanjutkan pengajian ke UM
Mama hanya berada di sekolah tersebut selama sebulan aje
jadinya terbantut dan terkandaslah kisah kami di situ aje...

mungkin jodoh dah tersurat
2 tahun kemudian Ayah melanjutkan pengajian di UKM
masa ni la kami mula berkenalan secara rasmi
dan semakian rapat...

akhirnya Ayah meluahkan perasaan
Mama terima dan bermulalah kisah percintaan kami
hinggalah akhirnya mengikat tali pertunangan pada 23 Jun 2007 selama hampir setahun
dan mengikat janji dalam ikatan pernikahan pada 9 Mei 2008
sekarang dah 2 tahun lebih melayari bahtera rumahtangga
dan lebih bahagia dengan kehadiran di kecil iman pada 4 Jun 2009

itulah kisah perkenalan, percintaan, pertunangan dan akhirnya pernikahan
Mama & Ayah iman...


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥