♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, June 12, 2010

Tag Anak

Tengah rajin buat tag
kali ni best sebab tag tentang anak
Mama suka....

Tag ni pulak daripada mamasyaza
sorang mama kepada 3 orang anak
juga sahabat baru Mama
jom tengok homework Mama...


1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
ya, Mama dah ada anak
baru sorang
boy

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak? planning??
takde la planning sangat..
cuma kalau boleh nak biar iman umur sekurang2nya setahun setengah
sebelum mengandung semula
tengok orang ngandung memang teringin je rasa
tapi bila teringat yg tak best2 tu..
rasa nanti dulu la kot..huhu...

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
ahmad iman bukhari
ahmad - nama junjungan besar kita
iman - kepercayaan
bukhari - nama tokoh islam

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda ?
ahmad - memang confirm kena letak, sunat kan...
iman - Mama
bukhari - Ayah

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda ?
tengah2 duduk tetiba terfikir nak letak nama iman
sebab boleh letak pada boy atau girl
sebab masa tu taktau lagi anak Mama is a boy
bukhari pulak, memang ayah dah chup siap2 awal2 lagi kalau boy
kalau girl ayah serah pada Mama utk letakkan nama

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
tak boleh cakap
rahsia..
sebab saja nak bagi surprise family
yang pasti nama IMAN insya-Allah ada

7. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
kalo ikut otak angan2 masa zaman anak dara dulu
nak 4 orang
2 boys 2 girls
tapi bila dah berkeluarga ni
rasanya tak kisah la berapa
ikut rezeki Allah bagi
asalkan ada boy ada girl

8. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan . berapa jarak beza umur anak anda ?
anak Mama baru sorang...

9. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer ?
kalo boleh nak girl
sebab nak bagi jadi sepasang
kan sekarang Mama dah ada so boboy iman
nak gigirl lak
itu pon ikut rezeki Allah nak bagi jugak...

10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
hidung..hehe..
iman ni kebanyakan personalitinya setakat dia setahun ni
banyak ikut ayah...

11. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua.


inilah ahmad iman bukhari
letak gambar newborn
nostalgia sket...


okkay..selesai 1 tag sudah..
jom la buat..


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥