♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, July 28, 2010

Koleksi Yang Membanggakan

Salam sejahtera semua...

agak lewat update blog arini
disebabkan kesibukan kerja di sekolah dan di rumah ye...
rasa2 macam di rumah lebih sibuk jer
melayan kerenah si kecik iman
yang baru je dapat kaki
minggu nie iman dah semakin mantap meronda umah
bermakna makin bertambah la sistem kawalan Mama yer..
jenuh... jenuh... hehe..

tapi n3 ni bukan nak citer pasal aksi iman berjalan
aksi2 iman berjalan belum berkesempatan nak upload di sini
oleh sebab itu Mama nak cite pasal CD iman
CD @ cloth diapers @ lampin kain moden
kepunyaan iman
dah bertambah lagi...

sebelum ni Mama dah penah citer pasal
CD iman kat SINI...
ni kira nak update citer tu la yer...




so sekarang ni iman dah ada
53 CD
kat bawah ni Mama sempat snap
gambar CD iman
dengan bantuan iman ye..
tapi lunatots tak sempat snap lagi sebab kurang sekeping
nanti Mama update...

Mama susun ikut seniority yer...
jom layan jela...


iman sekarang dah ada...

6 CD Babyland Plain
nie CD yang mula2 iman pakai
memang ok..
setakat ni iman masih muat lagi
walaupun cutting dia kecik sket dari yang lain
untuk newborn sangat la sesuai...
baru perasan ada 1 pcs lagi takde...
nanti Mama update kemudian ya..


4 CD Babyland Printed
ni pun sekali dengan yang plain
Mama reserve sket untuk iman
masa mula2 Mama nak start biz CD...


5 CD Lunatots
pic belum snap sebab tak cukup 5 pcs..
nanti Mama update ye...


6 CD MommyLoveU
CD ni Mama berkenan sebab bright colours
ok jugak ni..
insertnya bamboo..
kelemahan dia ianya velcro
iman pandai bukak..
kalo pakai CD ni mesti dengan seluar..


6 CD QQBaby Minky
CD ni Mama paling suka
selain ianya printed yang cantik..
Mama nampak iman selesa dengannya
cuttingnya juga besar
sekarang iman dah dekat 14 bulan
tapi still pakai setting saiz S
fabriknya juga still d same
takde nak rosak ke berbulu ke
best la...

2 CD QQBaby Plain
reason sebenar Mama beli 2pcs ni
sebab nak tengok fabriknya
sebab Mama diberitahu bahawa fabriknya mudah strach
bila nak bukak snap button dia
Mama tengok ok jer..
memang macam nak strach
tapi pastu dia maintain balik...


3 CD Wuddah Bamboo Printed
CD ni Mama baru try 1pcs jer
yang warna purple tuh..
memang ok la..
tebal insertnya..
lambat kering sket tapi still ok..
bila iman pakai memang kemas
sebab dia ada extra button
untuk prevent wing dia terkeluar
Mama ada buat review pasal wuddah ni kat N3 ni...


5 CD Wuddah Bamboo Plain
CD ni Mama belum berkesempatan try lagi
rasa2 nak try esok kot
macam sayang jerk nak guna..hehe..


11 CD Coolababy
sebenarnya Mama reserve 13 pcs
tapi 2 pcs ada orang nak beli
so tinggal la 11 pcs
tu pun dah banyak kan
tapi Mama nak cukupkan corum
insya-Allah nanti order CD nak jual
order sekali CD iman
dalam banyak2 tu.. warna putih adalah velcro
mungkin kak yatie tersilap hantar
sebab Mama order all button
as Mama tau iman sesuai dengan button
tapi takpela..try la kot2 ok...
ni pun belum try lagi
baru lepas pre-wash sekali dengan sunny baby...


5 CD Sunny Baby Minky
CD nie pun Mama reserve daripada CD yang nak dijual
insya-Allah next week sampai stok baru
Mama cadang nak reserve kat iman lagi
mana2 design yang belum ada dalam koleksi
saja nak tambah sesakkan loker koleksi iman


ini saja CD iman setakat hari ini
insya-Allah Mama akan update lagi
bila CD iman bertambah lagi yer...




*** update 27/7/2010


10 pcs sunny baby
CD iman bertambah lagi..ngee...
semalam stok baru sampai..
seperti yang diplan dalam kepala
Mama reserve kat iman
setiap design 1 pcs
ada 8 design baru Mama reserve untuk iman
plus 2 pcs yang plain
saja nak try sunny nyer plain CD
dan tengok warnyanya takde lagi dalam koleksi iman



dengan bertambahnya CD iman semalam
menjadikan kesemua CD iman
63 pcs

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥