♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Tuesday, July 13, 2010

Ladang Kecik Mama

Salam semua...

bagi yang selalu follow cerita ceriti Mama
mungkin dah tau Mama ni
addicted to farmville @ fb kan...

dulu2 lagi la addicted sampai tak makan tak minum
tipu la tue..huhu..
tapi memang minat la sangat..

mungkin sebab ianya reality game
fuhh... perkataan baru tu
bila Mama cakap ianya release tensi
memang betul ia dapat mengurangkan stress Mama
selain solat, zikir, quran la ye..itu memang utama la...

kat sini Mama nak share sikit
foto2 ladang Mama
ni ladang lama yang belum upgrade
sekarang dah upgrade semakin besaaarrr punyaaa...
memula tunjuk yang kecik dulu..
insya-Allah nanti Mama update yang besar pulak yer...

jom layan jela...

time ni datang mood menanam pelbagai jenis tanaman sekaligus

binatang pon tak banyak sangat lagi...
sekarang....sampai jenuh susun rapat2 takut tak muat...

taman pun kecik jer..
takde apa sangat...

ni pun sama..gambar tanaman pelbagai...
yang gedabak2 tu tanaman yang dibajai
oleh jiran2 sebelah menyebelah ladang Mama...
yang nampak kepala jer tuh Mama la..huhu..

time ni dah pandai sket..
Mama kurungkan icon "Mama" dalam pagar
untuk mempercepatkan proses menuai dan menanam..
kalo tak dia terpaksa round 1 ladang..
bila kena kurung tuh dia wat kerja dalam tu jela...
jimat masa sikit..huhu...

ok..tu je gambar2 yang sempat snap masa ladang lama..
ladang baru...

TUNGGU....

Yang Ini Pun Best



1 comments:

masifud said... [Reply to comment]

suka main farmfile katanya sudah tak bisa ya? salam kenal visit me yah ke siniblogger indonesia dan Jakarta Bandung

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥