♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Thursday, September 23, 2010

Malware Attack

Salam sejahtera...

Sekarang ni sering tengah hot di kalangan blogger alkisahnya serangan malware. Bagi yang taktau, malware ni boleh menyebabkan blog kita tak dapat diakses oleh blogger lain. Mama pun pernah jugak terserempak beberapa kali dengan amaran malware ni.

Ada jugak beberapa blog yang Mama jumpa memberi amaran perihal serangan malware ni. Tak kurang jugak yang bagitau cara nak elakkan serangannya. Mama rasa setakat ni blog Mama belum terkena. Harap2 tak kena lah ye.

Mengikut info awal yang Mama baca, sebaik2nya removekan blog list di blog masing2. Mama pun dengan gigihnya meremovekan la blog list Mama. Sorry ye kawan2. Insya-Allah nanti bila dah reda serangan ni..atau mungkin otai2 blogger semua dah jumpa cara nak hapuskan malware ni...nanti Mama letakkan semula blog list Mama yang panjang itu ye...

Kalau nak lebih info tentang cara menghalang serangan malware ni, boleh la baca kat BLOG ini yer..



Yang Ini Pun Best



2 comments:

mamaaerish@eb said... [Reply to comment]

ooo ye ke?... abis camner nk gi blog kwn2 nanti?... hu3

mamaIMAN said... [Reply to comment]

mamaaerish..
kalo blog yg ada malware attack nie, kita memang x blh masuk pon..
unless kita nak proceed jgk..
tp membahayakan pc kita la..
tkt menyerang pc kita plak..
better jgn msk..

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥