♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, February 12, 2011

Hari Ini Sabtu

Hari ini Sabtu. Mama takde apa2 program sekolah minggu ini. So diri terasa relax sikit berbanding minggu lepas yang rasa macam tak habis2 kerja. Huhu..


Pagi Ayah ke Ipoh atas urusan biz. Ayah bawak Iman gi rumah Nenek lepak2 kat sana. Tinggal Mama sorang2 menguruskan rumahtangga. Ecewahh..


Lebih kurang jam 12 tengahari Nenek datang rumah ajak gi kenduri kesyukuran jiran depan rumah. Siap2 terus gi. Balik kenduri ambik kereta dan terus ke rumah Nenek nak ambik Iman. 


Mata dah layu, tapi masih aktif berlari sana berlari sini. Sibuk menolong pakcik makciknya mengemas rumah sebab nak kenduri. Wah, nak kenduri kawen lagi rumah Nenek. Mesti best tapi time tu Mama dalam pantang la.. Hehe..


Balik rumah mandikan Iman, susukan dan tidurkan dia. Sidai kain yang basuh tadi tapi tak sempat sidai sebab gi kenduri. Pastu basuh kereta. Haha.. Ni kalau Tok Mama tau konpem kena marah kaw kaw punya ni. 


"bagus la..ngandung2 gi basuh keta.." dah tau dah ayatnya.. Keh keh.. 


Nak wat camne, mata ni tak larat menengok debu2 di kereta itu. Malu pun ada bila ke mana2 bawak debu. Hehe... Tengah2 basuh kereta, Ayah balik. 


Selesai basuh kereta, Mama mandi dan solat. Rehat kejap pastu bangun memasak untuk Ayah. Masak simple2 aje. Ayah pun jenis tak kisah asalkan kuah banyak Itu saja syarat Ayah. Hehe...


Rasanya dah selesai tugasan penting2 arini. Nak rehat pulak sementara menunggu kain di jemuran kering. Nak lipat kain pulak la malam ni. 


Cuti2 pun penuh aktiviti walau hanya di rumah. Hehe... Tapi bahagia melihat keluarga di depan mata... ;)


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥