♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Friday, March 18, 2011

Cara Tingkatkan Kelajuan Uploading & Downloading FB

Jalan2 blogwalking ke blog rakan ghmb, ummychentahati.. Terjumpa post menarik daripada beliau tentang cara2 nak speed up uploading dan downloading facebook. Mama cuba memang jadi la. Memang laju je upload facebook.


So kat sini Mama nak share info berguna ni dengan kawan2 semua ye... ;)


1) Bukak C\windows\systems32\drivers\etc\


2) Bukak file hosts dengan menggunakan notepad.exe


3) Taipkan 203.106.85.66 www.facebook.com di bahagian bawah dalam notepad tersebut.


4) Simpan.


5) Try la bukak facebook pastu.. Insya-Allah laju je uploading... ;)


Nota Mama : Kredit to http://sayang4a.blogspot.com

Yang Ini Pun Best0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥