♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, March 14, 2011

Meja Makan Baru

Hari tu kami balik rumah Tok Abah. Tengok2 meja makan Tok Mama ada kat luar rumah. Kat kawasan beranda rumah. Hairan di hati Mama, sebab Tok Mama memang sayang nak letak meja tu kat luar. Takut cepat rosak terkena panas dan sejuk cuaca.

Mama tanya, Tok Mama cakap saja2 je letak luar. Lagi la bertambah hairan. Bistu kalau meja makan ni letak luar, kat dapur takde meja makan ke?

Masuk2 dapur tengok2 ada meja makan baru. Patut laaaa... Kalau tak, jangan harap la Tok Mama nak letak luar. Meja makan lama tu sangat banyak jasanya. Tok Abah beli masa Abang2 Mama nak UPSR. Gunanya sebagai meja makan merangkap meja study. Kat situlah kami adik beradik study dan adakalanya studo. Haha...

meja makan baru

Agak2 berapa harganya? Mama teka RM1000+. Rupanya RM700 saja. Ada satu kedai perabot kat sini yang menjadi feveret kami sekeluarga sebab harganya murah. Menjadi kedai perabot pilihan keluarga Mama sejak dulu, dan kini menjadi kedai perabot pilihan Mama dan Ayah pula.

Kerusinya ada 6 tapi Tok Mama simpan lagi 2 kerusi sebab orang tak ramai kan. Hehe... ;)


Yang Ini Pun Best



1 comments:

shah-kayrul said... [Reply to comment]

BESTNYER DAPAT MEJA MAKAN BARU.....CONFIRM LEPAS NIE TOK MAMA MASAK LAGI SEDAP...

DTG TAG MAMA IMAN

http://sedetikilham.blogspot.com/2011/03/contest-gaya-manja-si-anak.html

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥