♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, May 9, 2011

Sayangnya EBM Mama

Kan Mama ada cerita pasal operasi membasuh dan menyimpan storage bottle untuk buat stok ebm aritu kan. Kali ni cerita sikit je tokok tambah entri aritu.

Sebenarnya sejak September 2010 lalu dalam fridge Mama memang tersimpan 4 botol ebm untuk abang dulu. Tapi disebabkan leka, terlupa nak guna sampai dah expired. Bila dah expired rasa sayang la pulak nak buang kan.

ebm terakhir Mama untuk abang dulu

Duk simpan laa sampai dah mengandung semula ni. Pun masih sayang nak buang. Yela, susu badan mana la nak dibeli kat kedai kan. Memang takde dijual di mana2...

Kalau simpan pun, bukannya boleh guna dah. Fakta tu memang dah dimaklumi cuma hati ni je rasa berat dan sayang nak buang. Tapi akhirnya terpaksa la jugak buang sebab nak guna balik botol tu untuk adik pulak kan.

Takpela, insya-Allah masa dalam pantang nanti nak usaha sedaya mungkin buat stok ebm banyak2 sampai tak cukup bekas. Hehe.. Moga tiada apa2 halangan yang buat semangat Mama down...

O, ye... aritu Mama ada cerita jugak pasal Mama beli liner untuk simpan ebm walaupun masa abang dulu pun memang dah beli tapi salah letak. Baru2 ni Mama dah jumpa semula liner tu. Alhamdulillah... Bolehlah nanti menambah semangat Mama nak mengepam... ;)

bersambung...


Yang Ini Pun Best



1 comments:

fizanur said... [Reply to comment]

pregnant ek. dah bape bulan dah. maaf dah lama tak jenjalan.

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥