♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, February 20, 2012

Kenapa Saya Suka Tempek Gambar EBM Saya

Rasa macam nak buat pengumuman je. Tapi macam tak sesuai pula. Malaslah pulak. Tiba2 terjumpa entri rakan seperjuangan yang sama sehati sejiwa denganku. Copy jelah, kredit to http://www.mommiesafiyyah.blogspot.com





eh, pagi ni kecoh dekat group dekat FB pasal isu "menayang ebm".. dikatakan, ibu ibu yang tak bf tak suka tgk gmbr ebm dekat blog atau fb dan ibu2 ini dituduh menayang gambar dan riak. pada pandangan saya, sebagai seorang ibu yang fully bf anak, pastu suke tayang2 susu dekat blog atau fesbuk ni, sebenarnya motif "tayang ebm" ni adalah seperti berikut:
  • bukan sedikit tenaga, usaha, kesabaran dan wang ringgit dilaburkan untuk dapat susu ciput 2 - 3 oz tu tau. nnti saya buat calculation dah bape banyak duit habis utk semua ni, yang pasti ribu ribu juge. oleh itu, takkan la saya tak boleh pulak nak share betapa gembiranya hati bila apa yang kita usahakan selama ni berhasil...... 
  • gambar gambar tu untuk rujukan saya juga, supaya di kala saya mula menyerah nnti, semangat saya akan pulih kembali lepas tengok rekod rekod dan gambar susu yang pernah saya perah untuk bagi anak minum....
  • pengalaman membesarkan anak tu adalah tak sama di antara anak yang pertama ke yang kedua ke, sekurang - kurangnya kita ada track record dan kenangan tu diabadikan dlm bentuk cerita dan gambar, bukan untuk org lain, tapi untuk kita dan anak anak kita juga
  • saya suke letak gmbr ebm dan bercerita pasal perjalanan kisah breastfeeding saya sebagai satu bukti supaya anak tengok sendiri mcm mana susahnya maknya ni nak harungi mcm2 cabaran untuk berikan dia makanan yang terbaik di dunia bila dia lahir.... hehehe...insyaallah, blog ni saya harap dapat maintain, at least sampai bila bila.... even bila saya dh meninggal sekalipun..

Mohon maaf kepada yang rasa jelek, geli geleman, meluat dan yang seangkatan dengannya bila terpaksa melihat banyakkkkk gambar ebm dalam blog saya sebab sengaja saya tempek gambar itu banyak2 sebagai kenangan di hari tua juga sebagai pembakar semangat saya sendiri sekiranya saya down.


Yang Ini Pun Best



1 comments:

ummi aleesya said... [Reply to comment]

salam...i like ur post...melegakan hati sy...sy tgh collect EBM time berpantang ni...suke gak tepek2 gmbr EBM kt FB...sbb excited dpt collect byk dari anak sulung dulu...belajar dari pengalaman...then,terbaca la status member kt FB "sesuaikah gambar2 stock human milk dipost ke fb?sy rase itu adalah hal yg sgt peribadi.tp terpulanglah."

tersentap kejap....niat dihati nk share supaya rakan2 ade semangat nk BF mcm kite....sy bersemangat kali ni pun sbb tgk member post EBM stock dia kt FB....tp ade plak yg berpendapat lain dari kite...

then sy search about sharing the pic to public...jumpe blog awk ni...lega skit hati ni....thanks ya! =D

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥