♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, February 29, 2012

Pengasuh Kejam

Aduh... sakit dada menahan sebak bila melihat video bayi didera oleh pengasuh di taska. Taska PERMATA lak tu. Sedihnya.. Kenapalah di zaman moden camni masih ada yang tak berperikemanusiaan camni.


Bagaimanalah seorang wanita, yang fitrahnya menjadi ibu, yang hatinya sangat lembut terutamanya bila melibatkan kanak2 dan bayi, sanggup dan teganya memperlakukan bayi yang tidak berdosa itu sedemikian rupa. Sedih betul...


Teringat anak sendiri. Moga2 sentiasa di dalam lindungan Allah Taala hendaknya. 




Kesnya camni, 2 orang pekerja taska bedung baby tu kuat2 dan selotape mulut baby tu dengan puting dalam mulutnya. Dalam video tu siap ada buaian lagi. Bukan ke buai tak dibenarkan di taska? Ramai pulak tu baby2 tu kena.


Siap ada yang tido meniarap, pun dibedung dan dalam mulutnya ada puting. Kalau dia lemas ke apa, nak buat apa2 pun tak boleh sebab tangan kaki dibedung.


Tak salah nak bedung cuma cara bedung diorang ni sangat ketat tau. Rasanya budak2 tu mesti susah nak bernafas. Kesiannya lahai... Tentu budak2 tu trauma. Dah berapa lama lah agaknya budak2 tu teraniaya camtu ye...


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥