♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Sunday, December 9, 2012

Atas PerMINTAan

Sebenarnya macam malas, segan, malu, tah pape je rasanya nak up cerita ni. Tapi atas permintaan seorang sahabat, rasanya dah 2,3 kali jugak beliau request.. maka dengan pipi yang dah merah2 *konon* Mama up balik entri ni..

Ekceli ni sebenarnya contest, tapi tak menang pun. haha. Dulu2 masa awal2 buat blog rajin sangat join contest sana sini, giveaway sana sini. Tapi rasanya tak pernah menang kot. haha. Saja join nak tambah kenalan kan..

Klik SINI kalau nak baca original entri. Tapi kat sini Mama copy la kisah dalam entri tu sket. 

Alkisahnya sahabat Mama ni nak tau kisah di sebalik perkenalan Mama & Ayah sampai ke ikatan pernikahan. Malu wey nak cerita sebab macam ala2 tah pape pastu rasa macam eh malu la senang cakap. Tapi takpe la, kesian pulak. hihi..

Ok, ni la kisahnya. Mama copy je dari entri lama..


erm..sebenarnya Mama & Ayah ni schoolmate
walaupun demikian kami takde la bercinta time sekolah
hanya kenal setakat schoolmate jela
kelas pun lain2...

tapi ramai yang menganggap kami bercinta sejak zaman sekolah
sebab kami ni satu sekolah kan
sebenarnya tak pun...

lepas spm Mama & Ayah masuk form 6 di sekolah yang sama
rasa2nya time ni la kot bunga2 cinta dah berputik *geli je buat ayat camni*
huhu..ayat tak hengat..

ada la kawan2 cakap Ayah selalu usha Mama *perasan*
terutamanya ketika Mama bangun menjawab soalan cikgu
Mama macam tak caye sebab Mama rasa Mama ni bukan taste Ayah
walaupun demikian hati gadis mana yang tak berbunga2 *eii, kenapa buat ayat camni?*
bila ada jejaka sedang menyimpan perasaan dalam diam kan *ok, dalam blog je boleh camni ok*
sungguhpun demikian tiada apa2 tindakan dilakukan
baik di pihak Ayah apatah lagi di pihak Mama...

tengah2 hot kisah kami tu
Mama dapat tawaran melanjutkan pengajian ke UM
Mama hanya berada di sekolah tersebut selama sebulan aje
jadinya terbantut dan terkandaslah kisah kami di situ aje...

mungkin jodoh dah tersurat
2 tahun kemudian Ayah melanjutkan pengajian di UKM
masa ni la kami mula berkenalan secara rasmi
dan semakian rapat...

akhirnya Ayah meluahkan perasaan
Mama terima dan bermulalah kisah percintaan kami
hinggalah akhirnya mengikat tali pertunangan pada 23 Jun 2007 selama hampir setahun
dan mengikat janji dalam ikatan pernikahan pada 9 Mei 2008
sekarang dah 2 tahun lebih melayari bahtera rumahtangga
dan lebih bahagia dengan kehadiran di kecil iman pada 4 Jun 2009

itulah kisah perkenalan, percintaan, pertunangan dan akhirnya pernikahan
Mama & Ayah iman...




noted : yang bertanda * tu adalah ulasan sendiri setelah membaca kembali entri lama, haha

Ok, masa tu Bunyamin belum ada. Update sket, sekarang dah ada cahaya mata kedua yang lahir pada 11 Jun 2011. Dah 2 orang imam muda Mama. 

Tulah kisahnya. Kepada sang sahabat, harap berpuas hatilah ye. huhu..

#pipi merah....


Yang Ini Pun Best



3 comments:

Asyifa Mustaffa said... [Reply to comment]

Kadang2 bila baca n3 yg mula2 kita berblog dulu....rasa mcm malu je bila baca balik....hehe...

mamaiman said... [Reply to comment]

memang pun.. hihi..

Ieta Mat Sa'ad said... [Reply to comment]

singgah cni baca entry...
hehe... sy pun kekadang baca balik entry ms memula blajar jd blogger, mmg lucu...

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥