♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, February 9, 2013

Sebenarnya...

Buat masa ni Mama segan nak cerita. Tunggu hasilnya menjadi baru Mama story ek. Sebenarnya Mama ada satu misi sekarang ni. Tapi segan nak update di blog buat masa ni.

Mama ni bukan boleh ada misi atau target. Mama akan buat bersungguh2 selagi mampu. Tak tido malam, tak makan, penat camne pun Mama akan cuba selesaikan. Misi ni macam breastfeeding journey with Bunyamin jugak, misi jangka panjang.

Takde target masa cuma akan cuba selagi boleh. Apakah misi itu? Tunggu sebulan dari sekarang baru Mama akan mula bercerita. Oh, sebenarnya sudah Mama coretkan cuma tak publish je lagi. hihi. *pipi merah*

Antara usaha merealisasikan misi itu, Mama beli ebook yang sangat super duper best daripada Kak Pija ni. Ebook ni buku masakan tapi lain dari yang lain sebab ia memberi panduan memasak secara islamik.



Mama nak belajar masak, sekaligus merealisasikan misi Mama tu. Sekarang ni secara amnya Mama boleh katakan misi Mama tu adalah untuk menjadi seorang isteri dan ibu yang lebih baik. Serupa takyah bagitau kalau itu misinya kan. hihi.

Insya-Allah, nanti akan ada entri auto-publish sebulan dari sekarang. Oh, pasal ebook tu, berikut detail yang Mama copy dari wall Kak Pija. Berminat bleh la order ye..


Info berkenaan ebook ini :
- Isi kandungan :
BAB & TAJUK
PENDAHULUAN
1 KISAH BENAR ~DARI DAPUR KEDAI MENUJU DAPUR RUMAH SENDIRI~
2 KENAPA TIDAK MASAK?
3 KENAPA MESTI MASAK?
4 LANGKAH AWAL UNTUK MULA MEMASAK
Buku resepi
Kelengkapan dapur
Bahan masakan asas
5 PERLUKAH JADUAL MEMASAK?
6 KEPERLUAN DAPUR ~SEDIAKAN TO BUY LIST
7 CARA BELI BARANG DENGAN HARGA MURAH
8 CARA SIMPAN REMPAH DAN BAHAN DAPUR LAIN
9 BASUH PINGGAN
10 MASAK DAN MAKAN BERSAMA AHLI KELUARGA
11 MASAK DAN BERZIKIR
12 PEMAKANAN SIHAT
13 RAHSIA MASAKAN SEDAP
14 GUNA SEMULA LAUK
15 LAUK BEKU
16 TANAM SAYUR SENDIRI
14 JENIS MASAKAN LAUK (CAMPAK STYLE)
Perap dan bakar (ikan, ayam, udang, sotong, daging)
Perap dan bakar (ikan, ayam, ketam, udang, sotong)
Masak kurma (daging, ayam)
Masak lemak (udang, ayam, siput sedut, ikan, daging, ketam)
Lauk kerabu (sotong, daging, perut)
Asam pedas (tumis, rebus)
Masak merah (ayam, daging, udang, ikan)
Sup (ayam, daging, tulang, belut, ikan, ketam, ekor)
Kari (ayam, ikan, udang, sotong, daging)
Singgang (ikan, daging, ayam, sotong)
Tiga rasa (ikan)
Masak sambal (sotong, bilis, paru, lembu, udang, ayam, pedal ayam, ikan)
Masak hijau (ikan keli, ayam, daging)
Rendang (ayam, daging, kerang)
Masak kunyit (daging, ayam, sotong, ikan)
Percik (ikan, ayam)
Masak hitam/kicap (ayam, hati ayam, daging, ikan)
Masak kerutup (ayam, itik serati, daging)
Masak lada hitam (sotong, udang, ketam, lala, ikan, ayam, daging)
Masak putih (ikan, ayam)
Masak tempoyak (ikan)
Gulai tempoyak (ikan, ayam)
Ikan masin
Masak tomyam (ayam, putih, seafood, thai)
Masak bertelur (lala)
15 JENIS MASAKAN SAYUR
Sayur campur
Kobis
Terung
Kentang
Sawi
Nanas
Manga
Pucuk paku
Jantung pisang
Daun kayu
Pucuk ubi
Bayam
Sayur fucuk
Ulam raja
Brokoli
Kailan
Peria
Kerabu
Acar
Tomato
Kacang botol
Kacang panjang
Kangkung
Bendi
Kucai
Timun
Cendawan
Labu
Labu air
Petola
Petola ular
Kacang buncis
Batang keladi
Nangka muda
Taugeh
Rebung
Putik jagung
Asparagus
Betik muda
Lobak merah
Pisang muda
16 JENIS MASAKAN TEMPE/TOFU/TAUHU/TELUR
17 JENIS SAMBAL
18 NASI GORENG
19 JENIS MASAKAN NASI
20 JENIS MASAKAN MI
21 JENIS MASAKAN KUETIOW
22 JENIS MASAKAN SPAGETI
23 JENIS MASAKAN BIHUN
24 JENIS MASAKAN LAKSA
25 JENIS CUCUR
26 JENIS KUIH-MUIH
27 JENIS BUBUR DAN PENGAT
28 ANEKA JUS
29 PETUA DAPUR
30 PAUTAN RESEPI
Dengan membeli ebook di atas, anda akan mendapat ebook di bawah PERCUMA!
1. 10 resepi dagingku
2. Nasi Ayam Penyek
3. aneka Resepi (A-Z)
4. Rahsia 11 Resepi Biskut
5. 100 Resepi Kuih Muih Malaysia
6. Aneka Roti
7. Resepi Dalam Pantang
8. Resepi Siri 3 Kuih Melayu Sehebat Chef (siri_3-15)
9. Resepi Siri 4 Fiesta Aidilfitri Sehebat Chef (siri _4-09)
10. Makanan Pejal Pertama Untuk Bayi
11. Nutritionist's Choise Cookbook
*Ebook ini adalah sebanyak 121 ms bersaiz A4*
SEMUA DI ATAS ANDA AKAN DAPATI PADA HARGA RM 20.90
.terdapat juga belian dalam pakej seperti berikut:
- ebook by email RM 20.90
- ebook by CD (pos) RM 25.90
- hard copy ebook RM 30.90 (kos fotostat, binding dan pos termasuk sekali) *ebook percuma akan di email dan jika mahukan dlm btk CD ebook tambah RM 2 (tambahan utk kos CD)
Bayaran boleh dibuat ke :
Maybank 113042046831
CIMB 0805 000 1889 207
Bukti pembayaran boleh dilampirkan ke email masakdarihati@yahoo.com atau 0199515058 (sms/whatsapp/viber)
Selepas bayaran dilakukan, sila mesejkan nama, email dan nombor telefon anda ke email berkenaan atau anda boleh PM saya di akaun Facebook saya (https://www.facebook.com/sitisifir10). Anda akan menerima email dengan fail ebook Masak Dari Hati dan 11 ebook percuma lainnya dalam masa 2 hari dari hari bayaran.
Beberapa bahagian dari harga ebook berkenaan akan disumbangkan kepada mereka yang memelukan. Semoga dengan ebook ini, amal kita akan sama2 berpanjangan.

Camne? Best kan? Ok tu je cerita arini.. ;)

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥