♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Wednesday, April 3, 2013

Breastfeeding Journey With Bunyamin Part 40 ~ Perjuangan Belum Selesai



Amboi.. tajuk entri macam tajuk sajak pulak.. hihi..
entri dimulai dengan gambar deep freezer Mama
yang semakin lengang..
huhu..

Anakanda Bunyamin sudah 1 tahun 10 bulan usianya
sudah semakin menghampiri kemuncak misi
amboi, misi tu.. hihi..

Deep freezer pun dah tak lama nak bertugas
hanya menunggu masa nak bagi dia berehat..
adeh sedih la pulak..

Bukan sedih sebab stok ebm yang semakin menyusut..
Mama belum putus asa lagi..
belum give up..
masih terus berusaha menyusukan anakanda Bunyamin..
insya-Allah hingga ke titisan yang terakhir..


Masih mengepam di sekolah..
walau hasilnya sudah tidak semeriah dulu..
kadang2 2 oz saja..
kadang2 3 oz..
ada masa2nya rezeki lebih dapat la 4 oz..
campur2 hasil mengepam sehari kadang2 banyak kadang2 sikit..

Masih tetap Mama syukuri
walau sikit..
walau banyak..
semuanya rezeki buat anakanda Bunyamin..

Ikut kiraan Mama..
berbaki lebih kurang 33 hari saja lagi..
oh, ini hari bekerja ye..
sebab Mama kena struggle sediakan ebm Bunyamin
masa di rumah Opah pengasuh..

33 hari tu
adalah sampai cuti pertengahan tahun ni..
bukak sekolah cuma ada sehari sahaja
sebelum Bunyamin genap 2 tahun..

eii.. tak sabar..
tak sabar..
tak sabar..
*gaya Lisa Surihani dalam Istanbul Aku Datang, hihi*


Yang Ini Pun Best



2 comments:

lia said... [Reply to comment]

sy masih ada 17 bulan dgn 1x perahan dpt 4oz... kena lebih berusaha ;)

mamaiman said... [Reply to comment]

ye.. masih jauh perjalanan tu.. gud luck.. ;)

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥