♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Saturday, June 15, 2013

Celebration of 2 Years Breastfeeding Journey

11 Jun 2014 lalu Bunyamin genap 2 tahun. Alhamdulillah misi tercapai akhirnya. Misi menyusukan Bunyamin sepenuhnya dengan susu Mama. Setelah pelbagai ujian dan cabaran ditempuhi, akhirnya Mama tiba ke titik kemuncaknya.

Walaupun begitu ia masih belum berakhir. Kadang rasa nak wean off dah sebab kadang tak larat Bunyamin nak bergantung je terutama masa dia demam. Tapi fikir2 balik kesian la pulak. Tambah2 sekarang ni tiba2 je makin kuat menyusu.


Untuk meraikan 2 tahun penyusuan penuh susu Mama ni *amboi beria*, kami makan2 di Kenny's Rogers petang semalam. Kalau ikutkan plan asal, nak celebrate on the day la kan. Baru besh.. Tapi atas kekangan tertentu, takpe la pospon jela.

Gambo makanan takde. Sengaja tak ambik sebab malas. Boleh gitu? hihi..

Anak2 macam biasa, memang suka je makan kat sini. Hepi je. Bunyamin dah makan nasik di rumah Nenek, pun makan macam lapo gile je. Abang jela makan makaroni tu separuh, pastu separuh lagi adik makan. Tak habis, last2 Mama la habiskan. pfff...

Alhamdulillah, syukur ya Allah. Akhirnya berjaya jugak selesaikan misi ni. Sekarang plan untuk baby girl pulak. In shaa Allah 2014 nak tambah ahli keluarga dan mulakan misi yang sama dengan baby baru pulak.. ;)


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥