♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Sunday, July 21, 2013

Ramadhan..

PUASA

Ini kisah pasal Ramadhan tahun ni. Dah berapa tahun ek Mama puasa penuh. Dah tak ingat. Tapi Ramadhan tahun ni ditakdirkan kena tinggal.

Tiba2 je kuar peod. Sangat cun tumingnya pada bulan pose. Hihi.. Tapi peod pun sikit2 je. Harap2 cepat habis. Tak sanggup mengganti banyak2. Huhu..

TARAWIKH

Macam tahun2 lepas, Mama tak boleh konsisten bertarawikh. Bukan nak jadikan alasan anak kecik ke apa. Nak solat Isyak pun terkejar2.

Kena pulak peod. Lagi la tak solat kan. Tahun depan kalau ada anak kecik pulak memang takde la lagi jawabnya..

BUKA PUASA

Bagus betul makcik ni. Orang gedebuk gedebak upload juadah berbuka kan, Mama ni masih beli lagi.

Mana taknya, selain tak larat, kalau masak selalu berlebih. Akhirnya buang je. Biasanya kalau beli pun kami beli juadah utama, kuih dan air je. Selesai makan habis semua. Senang.

Ingat nak masak jugak nanti. Bosan jugak hari2 beli kan. Kalau hari cuti bolehlah masak..

DEMAM

Pun sempat menyelit jugak. Hihi. Biasa la.. Ramadhan kan panas melampau. Mula2 Bunyamin demam pastu jangkit kat Mama pulak. Syukurlah Ayah dan Abang sihat2 saja.

CUTI

Pasal cuti lak.. syukurlah Isnin Selasa minggu sebelum raya tu dapat cuti berganti. Dan yang paling best tu hari yang kena ganti tu Mama kena jadi hakim Ihtifal jQAF.

Maknanya kalau ikut plan asal, Mama jela sekolah sorang2. Bila kena ganti cuti raya, means semua kena sekolah la. Hihi.. Jahat btol tak puas ati sekolah sorang2.. hihi..

Ok tu je citer Ramadhan setakat puasa day 12 ni. Ada masa Mama update lagi.. ;)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥