♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Tuesday, August 17, 2010

Cara Kreatif Suami Minta Kawen Lagi

Salam sejahtera...

arini takde idea nak update blog
Mama godek2 terjumpa puisi nie..
Mama copy dari SINI...
best jugak..teringat kat ayah...

jom baca...

Puisi sang suami

Isteriku, 
jika engkau bumi, akulah matahari
Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku
Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu penuh riak gelombang
Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan ku 
Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi, 
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku. 

Lalu..... 
Relakanlah aku menyinari planet lain
menyampaikan faedah adanya aku
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet lain... 


Balasan Puisi sang isteri 

Suamiku, 
andai kau memang mentari
sang surya yang memberi cahaya
aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet yang 
telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahayamu 
dan.... 

akupun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu...

AKAN TETAPIIIIIIII. . 

Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja, 
jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!! 
Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi. 
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita, 
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti... 
Cuba lihat siapa dirimu... 
MATAHARI atau lilin ? 
atau jangan-jangan 

cuma mancis saja!!!!! 
please lah...!!!


Nota Mama : hehehe.. lawak kan???


Yang Ini Pun Best



2 comments:

Zaidah said... [Reply to comment]

memacam alasan klu lelaki nie nak kawin lagikan...

mamaiman said... [Reply to comment]

heheh..biasa la tuh kak..
kalo saya izinkan aje..
tapi dgn 2 syarat :

1) mesti tua dari saya
2) ada pendapatan kukuh yang melebihi pendapatan saya

hah..syarat ala2 tanak bagi jerk..huhu...

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥