♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Monday, October 4, 2010

Kejutan Kah?

Salam sejahtera..

Ayah balik kerja awal hari ini. Semasa Ayah pulang tadi, Mama dan Iman tidur. Biasanya Mama sedar tapi hari nie mungkin sangat penat, Mama tak sedar langsung Ayah balik. Ayah keluar semula bersama kawannya. Mama perasan Ayah pulang awal pun sebab nampak kereta kawannya parking depan rumah kami. Mama kol Ayah..

Mama : Sayang balik awal ke?
Ayah : A'aa..
Mama : Pastu ni gi mana ni?
Ayah : Ada la urusan sket..
Mama : Urusan apa?
Ayah : Ada la..
Mama : Ok la..

Hampir Maghrib baru Ayah sampai rumah dengan kawannya. Kelam kabut solat Asar. Mama ni tak sabar2 nak tau Ayah gi mana. Ish..kena ubah la sikap ni sebenarnya. Sepatutnya tunggu la time berehat2 baru tanya kan. Ish..mana tak tanyanya.. Dah selalu sangat wat camtu.. Gi memana tak bagitau..

Tetiba Mama nampak kotak henset tepi lappy. Mama tak jangka mendalah tuh henset.

Mama : Apa ni? Henset? Sape punya?
Ayah : Ayang la punya..
Mama : Yela tuh..

Rupanya memang betul henset tuh Mama punya. Ayah belikan untuk Mama. Jarang berlaku ye situasi sebegini. Ditambah pulak dengan baru je beli henset. Walaupun murah je henset baru sebelum nie, tapi Mama tetap bersyukur.

Ayah belikan Mama Nokia C5. Memang sangat dekat di hati Mama. In dengan jiwa. Ayah cakap Ayah tau taste Mama. Hahaha.. Memang pun kena dengan taste Mama. Alhamdulillah...

Seperti Iman, Mama pun dapat hadiah harijadi awal... Terima kasih Sayang...







Yang Ini Pun Best



2 comments:

Tinta said... [Reply to comment]

pergh..dapat henset baru..memang terkezut.

mamaiman said... [Reply to comment]

hahah..memang beshhh....

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥