♥ PLEASE READ THIS DISCLAIMER BEFORE READING ♥

This blog is MY PERSONAL BLOG based from my personal life, experience and opinions. If you do not like on what i wrote or else, you are free to leave this blog.

Please don't just simply copy my writing without permission. Do respect my freedom.

Recent Posts

Thursday, March 31, 2011

Iman Junior @ 28 Week

Hari ini check up Iman Junior. Kali ini Ayah ada bersama. Lega la jugak sebab Mama memang tak berapa sihat minggu ini. Nak drive pun tak berani sebab sakit pinggang...


Iman ikut. Biasanya memang lama nak check up ni. Kalau datang jam berapa pun, habisnya tentu jam 5.00 petang. So sementara nak tunggu turn Mama tu, jenuh jugak la nak mengawal Iman.


Sebenarnya Iman dah mengantuk sebab kat rumah Opah tak tidur. Tapi biasalah Iman, mana la dia nak tidur dalam keadaan banyak permainan, ramai orang dan terbuka camtu. Kalau kat rumah pun, kalau ada ramai2 Iman susah nak tidur, ini kan pula kawasan terbuka camtu. Haha... Cuma kepelikan pernah je berlaku yang Mama citer dalam entri INI.


Seperti yang Mama dah agak, HB Mama turun sikit berbanding bulan lepas. Bulan lepas 11.7, bulan ni 11.5. Alhamdulillah masih di tahap terkawal. Kalau bawah 11 memang jadi special case la. Leceh la kalau dah termasuk dalam special case ni.


Nasib baik la bulan ni berat Mama naik 1.2 kg je. Kalau macam bulan lepas.. fuh, merisaukan betul.. Naik sampai 2.3 kg tu. Nurse cakap kalau naik 3 kg ke atas kena minum air gula sebab nak test kot2 ada kencing manis. Eiii... ngerinya lahai...


Hari ni Mama kena cucuk ATT untuk elak kancing gigi. Cucuk ni memang akan mengakibatkan tangan lebuh2. Masa Iman dulu kena cucuk 2 kali sebab anak sulung kan. Cucuk kali pertama, seminggu Mama takleh angkat tangan sebab lenguh sangat2. Haha.. Cucuk kali kedua alhamdulillah ok sikit. Setakat ni cucuk siang tadi ok la jugak, lenguh2 sikit2 je.


Pregnant Mother, Vaccine


Hari ni juga dalam sejarah bila Ayah tiba2 teringin nak tengok buku check up Mama yang warna pink tu. Masa Iman dulu Ayah tak pernah sentuh, tak pernah tanya dan dah tentulah tak pernah tau apa isi kandungan buku tu kan. Mungkin kali pertama memegangnya adalah ketika Mama dah di hospital nak bersalin kot. 


Ayah juga, buat pertama kalinya tanpa Mama suruh, tekapkan telinganya di perut Mama kot2 dengar bunyi jantung adik. Mama pelik, tapi Mama biarkan. Ayah juga tanya laki ke pompuan (masa scan) sebab Ayah ingat petang tadi ada scan masa masuk check up tu. Masa Iman dulu Ayah kurang berminat dengan kandungan Mama dan layan Mama macam Mama tak mengandung pun. 


Mungkin kali ni girl, girl kan rapat dengan Ayah kan.. Sebab tu Ayah teruja sikit dengan kandungan kali ini... Ok la tu, perubahan yang baik.. Alhamdulillah... ;)


Selesai check up, terasa lapar la pulak. Masa tu dah dekat kul 5.00 tapi kedai makan semua tak ready lagi. So kami balik la rumah dulu. Iman dalam kereta dah tidur sebab mengantuk sangat. Malam pas maghrib kami keluar ronda pasar malam. Walaupun sakit pinggang sampai terpaksa jalan kengkang2 sikit, tapi Mama ikut jugak sebab kesian Iman dan Ayah berdua je kan...


Pas makan Mama tidurkan Iman, update blog jap, ni nak tidur dah ni. Esok kalau larat gi kerja, kalau pinggang masih sakit dan terpaksa jalan kengkang2 jugak, kena la mc jugak... 


Yang Ini Pun Best



0 comments:

Post a Comment

♥ My Disclaimer ♥

Ini adalah blog peribadi. Segala isi kandungan dalam blog ini berkisar tentang kehidupan peribadi saya bersama keluarga dan teman-teman. Segala isi kandungan dan gambar-gambar dalam blog ini adalah bersifat peribadi. Peniruan, penghasilan semula dalam bentuk-bentuk lain, pemindahanmilik, percetakan semula, disimpan atau digunakan semula adalah dilarang sama sekali. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit kepada mamasayangiman.blogspot.com.

Apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jeli sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998.

Sekian, dimaklumkan.

♥ Add Your Link Here ♥